Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 11.06.2012.

Novi veliki ljetni festival KROKODIL u Zagrebu i Beogradu
Održava se
13.06.2012.

Novi veliki ljetni festival KROKODIL (Književno Regionalno Okupljanje Koje Otklanja Dosadu i Letargiju) održat će se od 13. do 15. lipnja u Zagrebu i Beogradu. Na Festivalu sudjeluje 17 autora većinom iz Srbije i Hrvatske, te Austrije, Njemačke, Bosne i Hercegovine i Španjolske.

Program:

13.06.2012., Zagreb, VIP club, Trg bana Jelačića 7, s početkom u 19h.

Nastupaju:

Andres Barba (Španjolska), Thomas Glavinic (Austrija), Joerg Albrecht (Njemačka), Daniela Seel (Njemačka), Sreten Ugričić (Srbija), Zoran Ferić (Hrvatska), Damir Avdić (Bosna i Hercegovina) i bend Arbe Garbe.

14.06.2012., Beograd, Amfiteatar ispred Muzeja istorije Jugoslavije, s početkom u 20h.

Nastupaju:

Laslo Vegel (Srbija), Mirjana Ðurđević (Srbija), Raša Todosijević (Srbija), Uglješa Šajtinac (Srbija), Edo Popović (Hrvatska) i bend Stuttgart Online.
 
15.06.2012., Beograd, Amfiteatar ispred Muzeja istorije Jugoslavije, s početkom u 20h.

Nastupaju:

Vladimir Pištalo (Srbija), Tea Tulić (Hrvatska), Valerie Fritsch (Austrija), Igor Štiks (Hrvatska), Mirjana Novaković (Srbija) i bend Arbe Garbe.


Festival KROKODIL (Književno Regionalno Okupljanje Koje Otklanja Dosadu I Letargiju) književni je festival koji na  jedinstven i originalan način predstavlja književnost u regiji u njenom punom obimu – bez generacijskih, poetičkih, rodnih ili bilo kakvih drugih isključivosti.

Svojim modernim i dinamičnim pristupom u predstavljanju pisaca, koje čini čitanje uz korištenje suvremenih video i audio medija, muzičko-scenski performansi, kao i širokim izborom koji uključuje poeziju, prozu i dramski tekst, festival KROKODIL je od svog osnivanja 2009. godine postao jedan od najposjećenijih književnih događaja u regiji. Do sad je održano osam festivala, na kojima je sudjelovalo preko pedeset pisaca.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –