Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 20.10.2014.

Objavljena lista 12 naslova u konkurenciji za V.B.Z.-ovu nagradu 2014.
Održava se
01.01.1901.

Ove godine na natječaj V.B.Z.-ove Nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2014. godine pristiglo je 137 rukopisa. Žiri na čelu s predsjednikom Zoranom Ferićem te članovima književnicom Julijanom Matanović, književnom kritičarkom i prevoditeljicom Jagnom Pogačnik, pjesnikom, prozaistom i esejistom Milom Stojićem, te glavnim urednikom VBZ-a Dragom Glamuzinom, odabrao je 12 najboljih naslova.


Naslovi su prijavljivani pod šiframa, a odabrani su: "Slana zemlja", "Czarna Madonna", "Konjske tišine", "Kćeri vjetra", "Noćni leptiri", "Impresum", "Crni kaput", "Brdo", "Kratki roman o runjenju kukuruza", "Rat za peti okus", "Sjever je mjesto tame" i "Putovanja desnom hemisferom".

Kojih će šestero među njima ući u najuži izbor žiri će odlučiti ovaj tjedan, a ime pobjednika bit će proglašeno na tiskovnoj konferenciji na međunarodnom sajmu knjiga Interliberu, koji se ove godine održava od 11. do 16. studenoga, gdje će ujedno pobjednički naslov biti i promoviran.

Pobjednik dobiva knjigu - tiskat će ju jedan od sponzora nagrade, Tiskara Znanje - i 100 tisuća kuna, što je danas najveća novčana književna nagrada u Hrvatskoj.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –