Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 04.11.2011.

Odabrani rukopisi koji su ušli u završni krug V.B.Z.-ove nagrade

U završni krug ovogodišnje Nagrade V.B.Z.-a za najbolji neobjavljeni roman ušlo je 18 rukopisa:

Djevojka koja je pala s Marsa (šifra: Efharisto), Usoljene srdele (šifra: Kremen), Vila Ema (šifra: Minja), Jesti u Dalmaciji (šifra: istipiti), Inkapsulirana tijela (šifra: Bilježnica), Copperfield (šifra: Copperfield), Hrvatski Europučanin (šifra: Albatros), Rođeni na Dan mrtvih, umrli na Dan svih svetih (šifra: Evlija), Ovo nije nova predstava o ratu (šifra: Zg-actor-0001), Nije ovo Twin Peaks (šifra: Pulenat), Bife Frojd (šifra: Skiros), Magda u spokoju iluzije (šifra: Black Beauty), Naročito ljeti (šifra: safe_from_harm 188), Zbirka zbrke (šifra: DTF), Unatoč prirodi i društvu (šifra: Mica Popaj), Usamljenici (šifra: Šabato), Nađi me (šifra: Panteleon), 3) i Paklena šljiva (šifra: Kotež).

Odlučio je tako žiri koji ove godine radi u sastavu: Julijana Matanović, Strahimir Primorac, Zoran Ferić, Mile Stojić i Vladimir Arsenijević.

Na ovogodišnji jubilarni, deseti po redu natječaj V.B.Z.-a pristiglo je 112 rukopisa, s obveznim šiframa. To je rekordan broj romana, barem kada je riječ o posljednjim godinama, ističu u ovoj izdavačkoj kući, koja je odlučila zadržati izdašnu nagradu i u ovim recesijskim vremenima. Pobjedniku natječaja, osim tiskanja romana, bit će dodijeljena i novčana nagrada u brutto iznosu od 100.000,00 kuna.

Odluku o pobjedniku, žiri će, već tradicionalno, objaviti na ovogodišnjem Interliberu, na press konferenciji koja će se održati u petak 11. studenoga, dok će se svečana dodjela i obilježavanje vrijednog jubileja ove nagrade upriličiti naknadno.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –