Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 14.12.2018.

Odisejevo utočište - nova književna rezidencija na otoku Mljetu
Održava se
15.12.2018. u 19h

Izdavačka kuća Sandorf, u suradnji s općinom Mljet, pokrenula je književnu rezidenciju Odisejevo utočište u Pomeni na Mljetu koja će u predstojećih godinu dana ugostiti dvanaestero pisaca iz Grčke, Slovenije i Hrvatske.

Projekt je rezultat suradnje nakladničke kuće Sandorf, kao voditelja projekta, s izdavačkom kućom Thraka iz Larisse u Grčkoj te Društvom slovenskih pisaca iz Ljubljane, a projekt je sufinanciran sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa.

Fokus prve godine projekta su mladi, ali već prepoznati pjesnici i pjesnikinje iz Grčke, Hrvatske i Slovenije – od prosinca do rujna 2018. ukupno dvanaest mladih pjesnika i pjesnikinja provest će po tri tjedna na svim lokacijama uključenima u projekt – na Mljetu, u Ljubljani i u Larissi. Program rezidencija bit će popraćen nizom događaja za lokalnu publiku (čitanja poezije, radionice pisanja), kao i neformalna druženja s rezidentima.

U subotu 15. prosinca u 19 sati, u Domu kulture u Babinom polju na Mljetu (adresa Zabrežje 47), održat će se konferencija povodom službenog otvorenja projekta Odisejevo utočište (Ulysses' Shelter), europske mreže književnih rezidencija za mlade književne autore i autorice. 

Na konferenciji će organizatori, Ivan Sršen iz Sandorfa, Agata Šimenc iz Društva slovenskih pisateljev i Thanos Gogos iz izdavačke kuće Thraka predstaviti projekt, a publici će se obratiti i Eleni Anastasopoulou, spisateljica i pročelnica regionalnog Ureda za obrazovanje Tesalije te Aksinja Kermauner, predsjednica Društva slovenskih pisaca. Armandos Gkezos, pjesnik iz Grčke i prvi gost rezidencije na Mljetu, predstavit će svoj rad, a razgovor će voditi Mirko Božić, pisac i prevoditelj iz Mostara. 

Sve aktivnosti možete pratiti na web stranici tvor.hr posvećenoj rezidencijalnom programu Odisejevo utočište.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –