Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Odisejevo utočište ×

Vijest • 30.05.2023.

Sandorf poziva pisce, pjesnike i prevoditelje za prijave za sudjelovanje u rezidencijalnom programu 'Ulysses' Shelter'

Izdavačka kuća Sandorf i partneri na europskom projektu međunarodne mreže književnih rezidencija 'Odisejevo utočište – Ulysses' Shelter' pozivaju sve zainteresirane da se prijave na otvoreni poziv do 18. lipnja 2023. Pisci, pjesnici i prevoditelji iz Hrvatske mogu birati lokaciju boravka između sedam europskih zemalja.
Vijest • 08.09.2022.

Uskoro istječe rok za prijavu za mrežu književnih rezidencija Ulysses' Shelter/Odisejevo utočište 3

Ove se godine mreža književnih rezidencija proširila i sada pisci, pjesnici i prevoditelji iz Hrvatske mogu birati lokaciju boravka između sljedećih šest europskih zemalja: Češka, Grčka, Malta, Srbija, Slovenija, Španjolska i Wales u Ujedinjenom Kraljevstvu. Organizatori pozivajju mlade autore proze i/ili poezije te prevoditelje da ne propuste priliku prijaviti se za program književnih rezidencija.
Najava • 28.02.2021.

Poziv piscima, pjesnicima i prevoditeljima za sudjelovanje u projektu međunarodne mreže književnih rezidencija 'Ulysses' Shelter'

Izdavačka kuća Sandorf pokrenula je treći ciklus projekta književnih rezidencija 'Odisejevo utočište – Ulysses' Shelter'. Projekt i mreža rezidencija namijenjeni su mladim piscima (proza i/ili poezija) i književnim prevoditeljima u dobi do 40 godina. Do 28. veljače 2021. otvoren je poziv za tri hrvatska sudionika.
Najava • 02.02.2020.

Otvorenje međunarodne književne rezidencije 'Odisejevo utočište' 2020.

Konferencija povodom službenog otvorenja 2. ciklusa projekta Odisejevo utočište (Ulysses' Shelter), europske mreže književnih rezidencija za mlade književne autore i autorice, održat će se u nedjelju, 2. veljače u Domu kulture u Babinom Polju na Mljetu. Projekt će predstaviti prvi ovogodišnji gosti rezidencije u Pomeni te predstavnici partnera na projektu.
Vijest • 17.10.2019.

Sandorf poziva pisce, pjesnike i prevoditelje za sudjelovanje u projektu međunarodne mreže književnih rezidencija 'Ulysses' Shelter'

Izdavačka kuća Sandorf pokrenula je drugi ciklus projekta književnih rezidencija 'Odisejevo utočište – Ulysses' Shelter' uz potporu programa Creative Europe Europske unije te u suradnji s općinom Mljet i Nacionalnim parkom Mljet i međunarodnim partnerima iz Slovenije, Grčke, Srbije i Velike Britanije.