Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 13.11.2008.

Okrugli stol : Smrt knjige, Autorska prava književnika i novinara...
Održava se
14.11.2008.

Veleposlanstvo Republike Poljske u okviru Interlibera organizira okrugli stol i prezentaciju s tri glavne točke i teme: ‘Smrt knjige?’, ‘Autorska prava književnika i novinara’ i ‘Suradnja književnih časopisa ‘Wyspa’i ‘Tema’.

Okrugli stol će se održati u petak, 14. studenog, u 12.45 sati na Zagrebačkom velesajamu, dvorana Vis-Korčula-Hvar/Južni ulaz, l.kat. Moderator: Piotr Dobrolecki

Teme okruglog stola i prezentacije:

Smrt knjige?
Glavnu riječ ima Lukasz Golebiewski - novinar, književni kritičar, pisac - među ostalim autor knjige NO FUTER BOOK, izdavač i glavni urednik u više časopisa o knjigama i tržištu knjiga.
Tema: postoji li šansa za opstanak tradicionalne knjige u vremenu prodora e-booka i jezika SMS-a.

Autorska prava književnika i novinara
Glavnu riječ vodi odvjetnica Joanna Hetman - specijalistica za autorska prava umjetnika i novinara, urednica u časopisima o tržištu knjiga. Govorit će se i o potporama za prevođenje i izdavanje, korištenju EU fondova itd.

Prikazivanje rezultata uspješne suradnje književnih časopisa WYSPA i TEMA.
Glavnu riječ vodi Branko Čegec - pjesnik, glavni urednik naklade MEANDAR i časopisa ‘Tema’. Poljski časopis ‘Wyspa’, koji je nedavno bio posvećen hrvatskim autorima, predstavit će Piotr Dobrolecki - potpredsjednik Poljske komore knjiga, a Branko Čegec govorit će o najnovijoj ‘Temi’, koja je posvećena poljskim piscima i književnoj sceni.

Program je zamišljen kao spoj rasprave o izazovnom pitanju o budućnost knjige, stručnog prikazivanja problematike autorskih prava umjetnika i novinara te promocije novog broja časopisa 'Tema', koji je posvećen poljskoj književnosti.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –