Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 07.09.2016.

Oris 100 - izložba povodom izlaska stotog broja časopisa Oris
Održava se
10.09.2016. u 13h

Povodom obilježavanja izlaska stotog broja časopisa Oris, u subotu 10. rujna u zagrebačkoj Oris Kući arhitekture (kralja Držislava 3) u 13 sati otvara se izložba svih tiskanih brojeva Oris časopisa za arhitekturu i kulturu življenja.

Prvi broj Orisa izašao je 2. ožujka 1999. godine. Oris u svom izdavačkom portfelju ima hrvatska i slovenska izdanja i još niz tiskovina koje su nastale u Orisovoj kući.

U jubilarnom stotom broju moći ćete pročitati intervjue ekskluzivno vođene sa nekim od najuglednijih imena arhitektonske i umjetničke scene, kao što su Alejandro Aravena, dobitnik najprestižnije arhitektonske nagrade za 2016. godinu – Pritzkerove nagrade; Toyo Ito,  japanski arhitekt, autor, također laureat prestižne Pritzkerove nagrade; Denise Scott Brown, sa suprugom Robertom Venturijem obilježila teoriju i praksu Postmoderne; Juhani Pallasmaa, finski arhitekt i teoretičar, jedan od najvažnijih kritičara arhitekture;  Boris Groys, filozof, esejist, likovni kritičar i priznati stručnjak za umjetnost i književnost ruske avangarde; Damir Fabijanić, majstor fotografije, jedan od osnivača Orisa, izdavač časopisa Iće i Piće; Damil Kalogjera, istaknuti fotograf, sjajan portretist, izuzetan profesionalac;  Bogdan Žižić, hrvatski redatelj i scenarist; Miljenko Jergović, književnik i novinar, dobitnik mnogih domaćih i stranih književnih nagrada za svoja djela, Maroje Mrduljaš, arhitekt, kritičar i kustos; autor i urednik knjiga o arhitekturi i dizajnu; Boris Magaš, doajen hrvatske arhitekture, autor splitskog stadiona, Haludova, bio je nezamjenjiv profesor, učitelj mnogim generacijama studenata arhitekture....

Čitav broj će biti i s primjetno većim brojem stranica i u još većoj nakladi.

Izložba će biti otvorena do 24. rujna 2016. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –