Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 03.03.2020.

Otkazan Sajam knjiga u Leipzigu 2020.

Sajam knjiga u Leipzigu

** VAŽNO: U međuvremenu su otkazani i knjižni sajmovi u Londonu i Parizu, a još prije je otkazan i sajam knjige za djecu i mlade u Bologni.

Ovogodišnji Sajam knjiga u Leipzigu trebao se održati od 12. do 15. ožujka 2020, no zbog širenja koronavirusa u sve većem dijelu Europe ova svjetski poznata manifestacija morala je biti otkazana. Otkazani su i festival čitanja "Leipzig liest" i Manga Comic-Con. S velikim žaljenjem odluku o otkazivanju zajednički su donijeli menadžment Leipziškog sajma i Grad Leipzig.

Imajući u vidu da je broj izlagača na Sajmu oko 2.500 a broj očekivanih posjetitelja oko 280.000, zaključili su da ne bi bilo moguće ispoštovati smjernice federalnih Ministarstva zdravstva i Ministarstva gospodarstva, prema kojima bi svaki posjetitelj ili izlagač na sajmu morao pismeno garantirati da ne dolazi iz nekog od identificiranih područja u kojima se koronavirus proširio, kao i da nije bio u kontaktu s drugim osobama iz tih područja. 

Dakle, ovogodišnji Sajam knjige u Leipzigu neće se održati, i ostaje samo nada da sličnih problema neće biti dogodine, te da će se normalno održati od 18. do 21. ožujka 2021.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –