Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 28.08.2018.

Ovca u kutiji 2018. - natječaj za najbolju hrvatsku slikovnicu
Održava se
27.08.-15.10.2018.

Knjiga u Centru raspisuje JAVNI NATJEČAJ za nagradu «Ovca u kutiji» za najbolju slikovnicu objavljenu u Republici Hrvatskoj, čiji su i tekst i ilustracije prvi put objavljene u razdoblju od listopada 2017. godine do listopada 2018. godine.
 

1. Slikovnice moraju biti izvorno napisane na hrvatskom jeziku i objavljene kod domaćeg nakladnika. Ilustracije smiju biti djelo umjetnika iz drugih zemalja ako su naslikane prema originalnom tekstu izvorno napisanom na hrvatskom jeziku. Slikovnice mogu biti namijenjene bilo kojoj čitateljskoj dobi. Pri procjeni kvalitete pazit će se podjednako na kvalitetu teksta i na kvalitetu ilustracija, a osobito na povezanost i nadopunjavanje tih dvaju elemenata. Ilustrirane zbirke pjesama i ilustrirane zbirke priča ne spadaju u književnu formu slikovnice te se neće uzimati u obzir prilikom žiriranja.
    
2. Natječaj je javan, a slikovnice se u pet (5) primjeraka isključivo poštom šalju na adresu: 
KNJIGA U CENTRU
P. Heruca 4
10000 Zagreb

3. Slikovnice mogu poslati nakladnici ili autori, a one trebaju stići na navedenu adresu najkasnije do 15. listopada 2018. 

4. Uz knjige, potrebno je poslati kontakt adresu, telefon i e-mail adresu nakladnika i/ili autora.
    
5. Stručni prosudbeni odbor dodijelit će nagradu autoru najbolje slikovnice. Nagrada se sastoji od skulpture OVCA U KUTIJI. 

6. Dječji žiri dodijelit će nagradu OVCA U KUTIJI dječjeg žirija.
    
7. Nagrade OVCA U KUTIJI dodijelit će se 17. studenoga u 20 sati na Interliberu (pozornica paviljona 6) Zagrebačkog Velesajma, u sklopu Festivala PAZI, KNJIGA! 
    
8. Knjige poslane na natječaj se ne vraćaju

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –