Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 07.02.2017.

Piši što (ne) znaš: Fantastična radionica pisanja pod vodstvom Milene Benini

Udruga Nova stranica Zagreb organizira radionicu kreativnog pisanja za fantasy, znanstvenu fantastiku, horor i magijski realizam „Piši što (ne) znaš“ u Centru za kulturu Trešnjevka a pod vodstvom Milene Benini. Uz uvod o samoj povijesti nemimetičke književnosti, od mitologije do suvremenosti, podučava vas osnovama tehnike pisanja, od izgradnje samih likova, žanrovske stilistike, ritma i detalja žanra.

Na pristupačan način polaznici će usvojiti tehnike i upoznati zamke pri stvaranju drugih svjetova što uključuje atmosferu, derivaciju, ekstrapolaciju, odmjerenost i probleme istraživanja.

Fond sati: 40
Cijena: 1000 kuna

Za sve informacije i prijave: 095 998 1900 (Romina Bengez); novastranica1@gmail.com

Prijave su u tijeku, pozivaju se svi koji žele pisati ili već pišu.

O voditeljici:

Svećenica Mjeseca Benini Milena

Milena Benini diplomirala je komparativnu književnost i engleski jezik na sveučilištu u Oxfordu a pri zagrebačkom Centru za ženske studije završila je opći program kao i program feminističkog pristupa popularnoj kulturi.Kao prevoditeljica i urednica surađivala je s brojnim domaćim i stranim nakladničkim kućama i institucijama.Radila je kao predavačica u Zagrebačkom centru za poduku. Surađuje na brojnim projektima kao predsjednica, žiri ili članica Organizacijskog odbora na području književnosti.

Pripovjetke i članke objavljuje u brojnim domaćim i stranim časopisima.Dobitnica je pet nagrada SFera.

Pripovjetke su joj prevođene na više jezika.

Roman Svećenica Mjeseca bio je u najužem izboru za T-portalov roman godine 2015.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –