Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 21.10.2020.

Pjesnički ponedjeljak u Knjižari Fraktura: Evelina Rudan
Održava se
26.10.2020. u 20h

Predstavljanje zbirke pjesama Eveline Rudan "Smiljko i ja si mahnemo (balada na mahove)" (Fraktura, 2020.) održat će se u ponedjeljak 26. listopada u 20 sati u Knjižari Fraktura u Zagrebu (Kneza Mislava 17).

Uz autoricu o zbirci će govoriti Nataša Govedić, Monika Herceg i Roman Simić.
  
"Smiljko i ja si mahnemo" sigurno će sjati u suvremenoj hrvatskoj poeziji. Gusto, a lako satkana priča nove knjige Eveline Rudan, osjeća se, morala je biti ispričana. Čitajući, posjetit ćemo istarska polja i šumarke, zagrebačke ulice i fakultete, Sueski kanal i New York, očešati se ramenom o cijelu galeriju likova: Kocbeka, Whitmana, Mary Poppins, Terryja Eagletona, Dantea, Viktora Emanuela III… Kolorit, preciznost i razgovornost jezika u Smiljku nešto su sasvim osebujno, a tu je i privlačnost obilja radnje: intimne, društvene i kulturne povijesti, emotivne i psihološke epike, skakanja s pozornice na pozornicu, inače tipičnije za prozu, što nas sve vuče dalje u obilazak osunčanih smultronstället – mjesta gdje rastu divlje jagode – smještenih između ovih korica; vuče u ono mitsko vrijeme kad “svi su još živi”. 

Goran Čolakhodžić


Pjesnički ponedjeljak održat će se uz provođenje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera (zaštitne maske su obavezne), a broj mjesta je ograničen. Razgovor će se moći pratiti uživo i na Frakturinom YouTube-kanalu.

Evelina Rudan

Smiljko i ja si mahnemo : (balada na mahove)

  • Fraktura 05/2020.
  • 128 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533582191
  • Cijena 119.00 kn

'Smiljko i ja si mahnemo' sigurno će sjati u suvremenoj hrvatskoj poeziji. Gusto, a lako satkana priča nove knjige Eveline Rudan, osjeća se, morala je biti ispričana. Ona poseže sve do početaka, vraćajući se uvijek u sadašnje trenutke i na poznata mjesta, od kojih se zatim otiskuje uvijek u novi obilazak elipse pamćenja. Čitajući, posjetit ćemo istarska polja i šumarke, zagrebačke ulice i fakultete, Sueski kanal i New York... (Goran Čolakhodžić)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –