Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
PODCAST • Piše: MV Info • 22.10.2021.

PODCAST: Lana Derkač – Hotel za mrtve

Lana Derkač (foto: osobna arhiva)

Lana Derkač pročitat će vam dvije pjesme iz knjige "Hotel za mrtve" (V.B.Z., 2020.). Obje pjesme sadrže smrt kao opciju. U prvoj pjesmi ona se može prepoznati u jednoj od namjena žice, u drugoj pjesmi gomila se u katastrofama i ljudskoj nesreći, u apokaliptičnom vremenu. Ako živi imaju pravo na hotel, zašto isto to pravo ne bi imali i mrtvi, pita se pjesnikinja. 

Zato poslušajte:

– PODCAST: Lana Derkač – Hotel za mrtve –

Moderna vremena · PODCAST: Lana Derkač – Hotel za mrtve

Lana Derkač piše poeziju, prozu, drame i eseje. Zastupljena je u zemlji i inozemstvu u mnogim antologijama, panoramama i zbornicima. Sudionica je brojnih međunarodnih pjesničkih festivala i raznih književnih događanja. Njeni tekstovi prevođeni su dosad na 20 jezika. Dobitnica je više književnih nagrada, između ostalih i Nagrade Risto Ratković za najbolju zbirku pjesama u regiji, odnosno najbolju pjesničku knjigu na prostoru Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. 

Snimila: Lana Derkač
Obrada zvuka: Paula Margaretić

Lana Derkač

Hotel za mrtve

  • V.B.Z. 11/2020.
  • 108 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789535203407

Prepuna želje i mogućnosti da začudi, Lana Derkač je pjesnikinja koja uporno razbija klišeje, frazeme – koja razmišlja i koja svoj svijet usitnjava, do najmanjih i najbizarnijih banalnih sastojaka. Ona u tome svemu očituje i volju da poezijom nešto promijeni, iako nije sigurna da je ikakva promjena moguća. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –