Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Lana Derkač ×

Najava • 15.11.2017.

Čitanje poezije povodom Dana pisaca u zatvoru

Povodom Dana pisaca u zatvoru, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu održat će se čitanje poezije. Čitaju: Tomica Bajsić, Lidija Bajuk, Ana Brnardić Oproiu, Fikret Cacan, Lana Derkač, Jasminka Domaš, Miroslav Kirin, Laura Marchig, Luka Mavretić, Miroslav Mićanović, Adrian Oproiu, Davor Šalat i drugi.
Vijest • 06.09.2016.

Lana Derkač dobitnica Nagrade Risto Ratković za najbolju zbirku poezije

Hrvatska pjesnikinja Lana Derkač dobitnica je Nagrade Risto Ratković koja se dodjeljuje za najbolju zbirku poezije u regiji. Lana Derkač priznanje dijeli s bosanskohercegovačkom pjesnikinjom Tatjanom Bijelić, a dodijeljeno joj je za knjigu 'Posvajanje neba' objavljenoj u nakladi Hrvatskog društva pisaca.
Najava • 09.12.2015.

Predstavljanje nove knjige Lane Derkač 'Strateg'

Predstavljanje knjige Lane Derkač 'Strateg' održat će se u srijedu 9. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Uz autoricu Lanu Derkač knjigu će predstaviti Darija Žilić, Miroslav Mićanović i Josip Pandurić.
Vijest • 04.07.2014.

Knjiga Lane Derkač objavljena na arapskom jeziku

Knjiga pjesama Lane Derkač 'Tko je postrojio nebodere' objavljena je u Tunisu u prijevodu na arapski jezik u Ediciji Badaoui. Knjigu je u preveo, dodajući joj još dvadeset novijih autoričinih pjesama, Benaissa Bouhmala, teoretičar književnosti, antologičar i prevoditelj iz Maroka.
Najava • 27.02.2010.

Jutro poezije : Lana Derkač i Admiral Mahić

U subotu, 27. veljače 2010. u 11,30 sati, u caffe baru Krivi put u Zagrebu (Runjaninova 3) održat će se još jedno 'Jutro poezije' na kojem će sudjelovati Lana Derkač i Admiral Mahić. Voditelj tribine je Robert Roklicer.