Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 07.12.2015.

Predstavljanje nove knjige Lane Derkač 'Strateg'
Održava se
09.12.2015. u 18h


Predstavljanje knjige Lane Derkač "Strateg" (Disput, 2015) održat će se u srijedu 9. prosinca u 18 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).
 
Uz autoricu Lanu Derkač knjigu će predstaviti Darija Žilić, Miroslav Mićanović i Josip Pandurić.

U knjizi su okupljena dvadeset dva autoričina poetska eseja o raznolikim riječima (npr. čistina, hotel, strateg, kava, borba, veličina...) i značenjima koja bi one po definiciji imale, a često im ih ne pridajemo. Tekstovi u knjizi svojevrsne su vježbe govorničke vještine koje preispituju pojmove u odnosu na njihove definicije. Autorica o svom postupku kaže: "Nerijetko krenem od općepoznatog značenja riječi, dogodi se i da pokušavam osporiti uvriježenu definiciju, a u igri me vodi neka pomaknuta, no, čini mi se, ipak dosljedna logika". Rezultat takva postupka razrastanje je svake razmatrane riječi u sasvim nov književni svijet.

Lana Derkač

Strateg

  • Disput 03/2015.
  • 112 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532602333
  • Cijena 80.00 kn

U dvadeset dva eseja okupljena u knjizi propituju se raznorazne teme kao što su Čistina, Jezik, Čekanje, Prevođenje, Borba, Veličina... Njezinom osebujnom, lucidnom logikom svaka razmatrana riječ, pa i cijela tema, razrastaju se u sasvim novi književni svijet, postaju uporište za promišljanje jezika, fenomena svakodnevnice i suvremenog društva...

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –