Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 30.10.2008.

Tribina - hrvatska poezija danas
Održava se
31.10.2008.

U Knjižnici Sesvete, u sklopu Kulturnog četvrtka, u petak 31. listopada 2008. s početkom u 19.00 sati, održat će se Tribina - hrvatska poezija danas na kojoj će sudjelovati pjesnički/bračni par Lana Derkač i Davor Šalat.

Voditelj je Ivan Babić.

Davor Šalat piše pjesme, pjesme u prozi, književne kritike i eseje te prevodi sa španjolskoga jezika. Rođen je u Dubrovniku 1968. godine, a cijeli je život proveo u Zagrebu gdje je diplomirao na Filozofskom fakultetu, i to komparativnu književnost, španjolski jezik i književnost. Godine 1991. dobio je nagradu "Goran" za mlade pjesnike u okviru pjesničke manifestacije "Goranovo proljeće". Objavio je još tri zbirke pjesama, te knjigu eseja i kritika o suvremenim hrvatskim pjesnicima "Odgođena šutnja" (Altagama, Zagreb, 2007.).

Zajedno s Lanom Derkač, uredio je antologiju Međunarodnog pjesničkog festivala u Zagrebu "Kairos u Zagrebu/ Kairos in Zagreb" (Društvo hrvatskih književnika, Zagreb, 2006.).

Objavljivao je poeziju, književnu kritiku i esejistiku u mnogim hrvatskim i inozemnim književnim časopisima, a pjesme su mu prevedene na engleski, španjolski, talijanski i litvanski jezik. Zastupan je u nekoliko antologija suvremene hrvatske poezije.

Lana Derkač rođena je 22. lipnja 1969. godine u Požegi. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Piše poeziju, prozu, drame i eseje. Nagrađivana (pjesnička nagrade “Zdravko Pucak“, “Duhovno Hrašće“ itd.). Uvrštavana je u antologije, panorame i zbornike u zemlji i inozemstvu. Bila je sudionik više međunarodnih pjesničkih festivala i književnih događanja kao što su Međunarodni pjesnički festival (Hrvatska), Struške večeri poezije (Makedonija), Curtea de Arges Poetry Nights (Rumunjska), Kuala Lumpur World Poetry Reading (Malezija)...

Tekstovi su joj prevođeni na engleski, njemački, španjolski, talijanski, češki, makedonski, poljski, rumunjski, mađarski, malajalamski, oriški, malajski i arapski jezik.

U čitaonici KNJIŽNICE SESVETE
Trg D. Domjanića 6, Sesvete.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –