Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 01.03.2019.

Poetika tjelesnosti Szilárda Borbélya
Održava se
04.03.2019. u 19:30h

Tribina "Poetika tjelesnosti Szilárda Borbélya", povodom objavljivanja prvoga stranog prijevoda zbirke pjesama "Tijelu: Ode i legende" (OceanMore, 2018) ovog iznimnog mađarskog pjesnika, održat će se u ponedjeljak, 4. ožujka, u Pločniku (Međimurska ulica 21, Zagreb). Događaj počinje u 19:30 sati.

Moderatorica tribine je Sanja Baković, govore prevoditeljica Lea Kovács i urednik Neven Vulić, a pjesme čita Jadranka Đokić.
 
"Za mene je knjiga godine Tijelu – Ode i legende mađarskog pisca Szilárda Józsefa Borbélyja... Borbély je živio kratko (1963. - 2014.). a ostavio dalekosežno djelo... Dvadeseto stoljeće sažeo je u Tijelu, posvećenom napaćenom ljudskom tijelu.“ -  Željko Ivanjek, Jutanji list

Szilárd Borbély uvriježeno se smatra jednim od vodećih europskih pjesničkih glasova 21. stoljeća: nagrađen je nizom priznanja poput Nagrade Attila József, Nagrade Tibor Déry i Nagrade Milán Füst. Za pjesnički rad ukupno mu je dodijeljeno dvadesetak književnih nagrada i niz prestižnih stipendija za umjetnike.

O mađarskoj nakladničkoj, književnoj i pjesničkoj sceni pročitajte više u prilogu: Prozor u svijet: Suvremena mađarska književno-izdavačka scena (Lora Tomaš)

Szilárd Borbély

Tijelu

  • Prijevod: Lea Kovács
  • Naklada OceanMore 11/2018.
  • 184 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533320809
  • Cijena 150.00 kn

Zbirka "Tijelu: Ode i legende" hvaljenoga pjesnika Szilárda Borbélya kompleksna je poetska kompozicija koja preispituje osobni i društveni odnos prema ljudskom tijelu. Autor u 59 poglavlja nadahnuto pripovijeda o vlastitome metafizičkom poimanju tijela i jezika, ali i o misteriju samoga postojanja.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –