Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 20.09.2006.

Potpisivanje knjige i susret s Mandićem
Održava se
23.09.2006.

U subotu, 23. rujna u 12 sati, posjetite terasu Profil Megastorea gdje će se održati susret s autorom i potpisivanje trećeg izdanja knjige Igora Mandića «Sebi pod kožu» , knjige koja je u vrlo kratkom roku zasjela na prva mjesta svih top ljestvica u Hrtvatskoj te vratila kultnog kritičara Igora Mandića u samu žižu interesa javnosti.

«Sebi pod kožu : (nehotična autobiografija)» nesmiljena je i iskrena, topla i okrutna, potresna i iznimno zanimljiva knjiga koja svjedoči o jednom vremenu, životu i jednoj sudbini u kojoj se lome najljepši trenuci jedne prebogate biografije s tragedijom koja je došla iznenada i sve promijenila.

Prebiranje po (kronološki formalno) jednogodišnjim dnevničkim bilješkama (od kolovoza 2003., do kolovoza 2004.g.), iz neobvezatne (samo)ironije i provokativnoga «svlačenja do gola», u ovoj je Mandićevoj knjizi preraslo u svojevrsnu «nehotičnu autobiografiju».

Ulazeći «sebi pod kožu» autor nesmiljeno sondira, unatrag, umalo pedesetak godina svoga javnoga i privatnog života. Dramaturški zgodno složeno ovdje se razotkrivaju koliko njegove tajne mane, toliko i sposobnost ironijskoga uočavanja pukotina u (tuđim) javnim vrlinama.

Nedvojbeno ova je knjiga prva u kojoj se jedan javni djelatnik – poznatiji kao oštar kritičar i polemičko zabadalo – bez stida ogolio u svojoj intimi, ali s utoliko više prava da ne štedi nikoga. Knjiga je natrunjena zabavnim pokazivanjem naobrazbe, a u kombinaciji fikcije i dokumentiranosti sve je to predočeno neobično živahnim, žestokim i zapanjujućim stilom.

Subota :: 23. rujna 2006 :: 12 sati :: Profil Megastore, terasa

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –