Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 08.07.2009.

Poziv nakladnicima za sudjelovanje u izložbama najljepših knjiga

Zaklada Stiftung Buchkunst iz Frankfurta na Majni i ove je godine povjerila Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu organizaciju sudjelovanja hrvatskog izbora knjiga na izložbama Book Art International, koja se održava u sklopu Međunarodnog sajma knjiga u Frankfurtu od 14. do 18. listopada 2009., i Best Designed Books All Over The World koja će se tijekom ožujka 2010. održati u Leipzigu.

Riječ je o izložbama koje predstavljaju dosegnute razine kreacija likovnih urednika, dizajnera i tiskarskog umijeća, a Hrvatska sudjeluje zajedno s preko 35 zemalja iz cijelog svijeta.

Ovim putem pozivamo nakladnike da se odazovu pozivu Nacionalne i sveučiliše knjižnice, kako bi ih se što veći broj sudjelovao, a u svrhu uspješnijeg predstavljanja hrvatske knjige u svijetu.

Navedene izložbe predstavljaju godišnju produkciju knjiga svrstanih u sedam skupina: književnost, knjige iz područja znanosti, monografije o umjetnosti i umjetnicima te fotomonografije, knjige za djecu i mladež, školske knjige, bibliofilska i reprint izdanja te katalozi.

Pozivamo nakladnike da knjige objavljene u razdoblju između 9. kolovoza 2008. i 9. kolovoza 2009. pošalju do 14. kolovoza 2009. na adresu:

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu
(za „Book Art International")
Ulica Hrvatske bratske zajednice 4
10000 Zagreb

Žiriranje će se održati do kraja kolovoza, a nakon toga se izabrane knjige otpremaju u Frankfurt.

Odabir prispjelih knjiga za izložbu obavit će: akademik Josip Bratulić; akademik Tonko Maroević; mr. sc. Mikica Maštrović, voditeljica Grafičke zbirke Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu; Luka Gusić, dizajner i Marcel Bačić, akademski slikar.

Prihvaćene i izložene knjige u Frankfurtu postaju dio fonda German Book and Type Museum koji je dio njemačke Nacionalne knjižnice (Die Deutsche Bibliothek).

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –