Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 28.04.2020.

Poznati dobitnici 53. Nagrade 'Grigor Vitez'

Dobitnici 53. Nagrade „Grigor Vitez“ koja se dodjeluje za domaću književnost i ilustraciju za djecu, u organizaciji Saveza društava 'Naša djeca' Hrvatske, ove su godine Zoran Ferić, Roman Simić, Nada Mihaljević, Manuel Šumberac, Vendi Vernić, Morea Banićević, Nikolina Manojlović Vraćar i Jelena Brezovec.

U konkurenciji za nagradu bilo je 122 naslova za djecu i mladež koje je prijavilo ukupno 45 nakladnika. Odluke o Nagradama „Grigor Vitez“ donijelo je Stručno povjerenstvo u sastavu: Koraljka Jurčec Kos, predsjednica Povjerenstva, muzejska savjetnica i kustosica Hrvatskog biennala ilustracije; Ana Đokić, dopredsjednica Povjerenstva, književnica; doc.dr.sc. Marina Gabelica, Tomislav Tomić, ilustrator i izv.prof.dr.sc. Dubravka Zima.

Uz godišnje nagrade koje se dodjeljuju novim izdanjima iz područja dječje književnosti i ilustracije iz 2019. godine, posthumno se dodjeljuje i posebno priznanje „Srebrna ptica“ ilustratoru Ivanu Vitezu za poseban doprinos Nagradi „Grigor Vitez“.

Dobitnici Nagrade „Grigor Vitez“ za 2019. po izboru Stručnog povjerenstva:

Jura i gospođica Zavissst Simić Roman, Šumberac Manuel

Dobitnici nagrade „Ptičica“ za 2019. po izboru Dječjeg žirija

Pohvala Nagrade „Grigor Vitez“ za 2019. dodjeljuje se: 

Obrazloženje stručnog žirija potražite na stranicama Saveza društava Naša djeca.

Nagrada se dodjeljuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Grada Zagreba. Partneri Nagrade “Grigor Vitez” su Knjižnice grada Zagreba i K.D. Vatroslav Lisinski, a prijatelj je marketinška agencija Degordian.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –