Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 19.06.2008.

Predstavljanje i razgovor o knjizi 'Stradarij grada Pule'
Održava se
20.06.2008.

U petak, 20. lipnja 2008. godine s početkom u 12 sati u dvorani Matice hrvatske u Zagrebu (Matice hrvatske 2), održat će se predstavljanje i razgovor o knjizi "Stradarij grada Pule", autora Attilija Krizmanića, Roberta Matijašića i Miroslava Bertoše.

Knjigu je izdala nakladnička kuća Histria Croatica C.A.S.H.

Knjigu će predstaviti autori dr. Attilio Krizmanić, dr. Robert Matijašić, dr. Miroslav Bertoša i recenzenti akademik Josip Bratulić i dr. Klara Buršić Matijašić.
Gradonačelnik grada Pule Boris Miletić zaključit će ovo predstavljanje.

"Stradarij grada Pule" jedinstveno je djelo u hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji, rijetko u europskim i svjetskim okvirima, koje na gotovo petsto stranica opisuje povijesni i urban(ističk)i razvitak Pule tijekom tri tisuće godina postojanja grada, prikazuje mijene urbane i suburbane topografije te evoluciju gradske i prigradske toponimije, hagiotoponimije i hodonimije od antike do danas.

Kroz povijest gradskih ulica, parkova, trgova i njihovih imena autori sastavljaju mozaik dugog povijesnog trajanja urbanog tkiva Pule i života njezinih žitelja tijekom različitih povijesnih razdoblja.

U knjizi je prikupljena i predstavljena dosad uglavnom nepoznata grafička dokumentacija, više od 400 priloga, a za potrebe „Stradarija" izrađena je i nova, što ga čini nezaobilaznim djelom i u svjetskim razmjerima za sve one koji se bave poviješću Pule.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –