Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 24.09.2008.

Predstavljanje knjiga 'Molitvenik hrvatskih pjesnika' i 'Put paklenog života'
Održava se
25.09.2008.

Predstavljanje knjige “Molitvenik hrvatskih pjesnika : Vijenac molitava”, održat će se u četvrtak, 25. rujna 2008. u 19 sati u dvorani Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27, Zagreb.

Knjigu će predstaviti:
Branimir Bošnjak, književnik
Vjekoslav Boban, književnik
Josip Brkić, autor izbora

Pjesme će čitati:
Doris Šarić-Kukuljica, glumica
Zlatko Ožbolt, glumac

“Molitvenik hrvatskih pjesnika (Vijenac molitava)” u izdanju Altagame iz Zagreba (izbor i proslov: Josip Brkić, pogovor: Vjekoslav Boban) izbor je iz »molitvene prakse« hrvatskih pjesnika od »učitelja molitve« Marka Marulića Splićanina do naših dana.

U izbor je uvršten 151 autor na 408 stranica s odgovarajućom znanstvenom aparaturom Izbor je svojevrsna vrijednosna rekapitulacija »bogoljubnog«, »bogotražiteljskog« i »bogohulnog« kontinuiteta hrvatskog pjesništva.

***

Kulturni četvrtak u Sesvetama

U Knjižnici Sesvete, u sklopu Kulturnog četvrtka, 25. rujna 2008. u 18.30, održat će se predstavljanje povijesnog romana Ive Lukačevića “Put paklenog života : Bosanska Posavina od 1928.-1954.” (Cerna : Pauk, 2008). 

Sudjeluju: Josip Rogin i Ivo Lukačević
Voditelj: Biserka Gašparac

Ivo Lukačević (Donja Mahala kod Orašja, 13. lipnja 1944.) u romanu “Put paklenog života” opisuje težak život bosanskoposavskih Hrvata u razdoblju od 1928. do 1954. godine. Pišući jednostavnim stilom, autor pokazuje kako je trnovit put običnoga čovjeka koji se želi probiti od siromaštva do sreće za kojom žudi.

Knjižnica Sesvete, Trg Dragutina Domjanića 6, Sesvete.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –