Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 17.02.2020.

Predstavljanje knjiga 'Prkos čuperka trave' Vere Vujović i 'Crvena trava' Nikoline Glištre
Održava se
20.02.2020. u 18:30h

Promocija zbirki pjesama objavljenih 2019. godine u Biblioteci Poezije Hrvatskog društva pisaca, održat će se u četvrtak 20. veljače u 18,30 sati u zagrebačkoj Knjižnici Tina Ujevića (Ul. grada Vukovara 14).

O knjigama "Prkos čuperka trave" Vere Vujović i "Crvena trava" Nikoline Glištre, govorit će urednica Darija Žilić i književnica i radijska urednica Irena Matijašević.

O knjigama:

U zbirci "Prkos čuperka trave" pjesnikinja se bavi iskustvom i temom poetskog stvaranja, ostvarujući visoko simobliziran rukopis, osjetljiv, a istovremeno ironičan prema poziciji moći, pa otud i slika prkosa čuperka koji se ne da ukrotiti. Igrajući se riječima, autorica uživa pritom u njihovoj ljepoti, u tjelesnosti jezika koji buja i razgranava se kao grana nekog drveta u šumi koja predstavlja ne samo arhetipsko, nego donosi i konačno rasterećenje te dodir sa stvarnošću koja je začarana baš zato što su se u nju otisnule riječi.

"Što je drugo poezija Nikoline Glištre, nego traganje za novom riječi, odbacivanje izraubanih riječi, želja za začaravanjem svijeta? Njezina lirska junakinja zaspala je u nutrini broda i otisnula se tim brodom na putovanje u kojem se nižu koloristične slike, a riječi dobivaju okuse, mirise, boje pa se na kraju pred nama pruža tekst kao tkanje, kao niz arabeski koje stvaraju ugođaj orijantalno - mediteranski." (Darija Žilić)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –