Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 01.02.2023.

Predstavljanje knjige Ane Petrović 'Stripoterapija'
Održava se
03.02.2023. u 19h

"Stripoterapija", hit knjiga srpske ilustratorice i književnice Ane Petrović, bit će predstavljena u petak 3. veljače u 19 sati u književnom klubu Booksa u Zagrebu. Knjiga je to koja na originalan i iznimno duhovit način razotkriva što se krije iza susreta autorice sa psihoterapeutkinjom.

Knjigu će predstaviti: Ana Petrović (ilustratorica i autorica knjige), Josipa Končinski (psihologinja i edukantica tjelesno orijentirane psihoterapije), Kata Ivanković (vlasnica i urednica Naklade Nika) te moderatorica, Naike Dapiran (profesorica flaute i edukantica tjelesno orijentirane psihoterapije).

"Stripoterapija", autobiografska priča o glavnoj junakinji i njezinoj psihoterapeutkinji, počinje prepoznavanjem problema i suočavanjem junakinje s potrebom za pomoći u traženju njegova rješenja. Iako proces koji slijedi, ima i uspona i padova, autorica kritično i samokritično efektnim stripovskim detaljima otkriva koliko je ustrajna u želji da on uspije. Pritom joj je dragocjena potpora osobe koja sjedi nasuprot nje.

Ilustracija Ana Petrović

U skladu sa svojom introvertiranošću autorica je prvo samozatajno izrađivala stripove, a potom ih počela objavljivati na društvenim mrežama. Pozitivne reakcije ljudi koji su se već susreli sa psihoterapijom, ali i onih koji o njoj razmišljaju, autoricu su potaknuli da stripove poveže u knjigu.

"Stripoterapija" je izazvala oduševljenje književne publike u Srbiji, a zanimanje za nju sada se širi i okolnim zemljama. Sa sadržajem knjige najlakše će se povezati pripadnici generacija X i Y – nekadašnji vlasnici članskih iskaznica videoteka i dobri poznavatelji He-Mana te Mortal Kombata. Osim što izaziva blagu nostalgiju, onima čiju je mladost obilježila popularna kultura devedesetih godina prošlog stoljeća, ova je slatko-gorka knjižica ujedno i poticaj na brigu o mentalnom zdravlju.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –