Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 15.05.2017.

Predstavljanje knjige 'Dan nakon jučer' Jadranke Kosor
Održava se
16.05.2017. u 17h

Predstavljanje knjige "Dan nakon jučer" bivše premijerke Jadranke Kosor održat će se u utorak 16. svibnja u 17 sati u Europskom domu u Zagrebu (Jurišićeva 1/1).

Knjiga je kompilacija tekstova s bloga i kolumni objavljenih u ljubljanskom Dnevniku od 2015. do 2017. godine. O knjizi će, uz autoricu, govoriti i Žarko Puhovski, Miran Lesjak i Kristijan Vujičić.

„Moji tekstovi nisu napisani ni protiv koga, u njima nema ni osvete ni mržnje ni prezira. U blogovima sam pratila osobito političke događaje nakon parlamentarnih izbora 2015. i to se, nehotice, pretvorilo u kronologiju uspona i brzog pada jedne nevjerojatne, samourušujuće vlade i vlasti. Svaki je blog nadahnut nekom izjavom ili događajem, a puno je i originalnih citata koji govore više od bilo kakvih komentara. U knjizi je i nekoliko kolumni koje objavljujem u slovenskom Dnevniku, svakih četrnaest dana. Raspon tema je velik, ali su i te kolumne uglavnom, na različite načine, vezane uz politiku, političke fenomene i pojavnosti.

Ukratko, svi tekstovi koje sam pisala i koji su se sljubili u knjigu pomogli su mi da udahnem, da se odmaknem i zamahnem. I da shvatim da života ima i izvan politike. Ako nekom mladom političaru ili političarki neki od ovih tekstova pomogne u izbjegavanju bar jedne od zamki kakve su opisane u ovom štivu, veselit ću se.

Dakle, unatoč svim usponima i padovima, političkim i životnim, nisam prestala vjerovati da se uporan rad isplati i da nikada ne treba prestati zagovarati vrijednosti do kojih nam je osobito stalo. Poznajem mnoge ljude kojima rad i upornost još uvijek nešto znače. Tima i takvima se i obraćam, a drugi mi više nisu važni. Jer velik je napredak kad shvatiš da se za nevažne i ne trebaš boriti i zbog njih 'žderati'.“

Jadranka Kosor (izvadak iz Predgovora)

Jadranka Kosor

Dan nakon jučer : Tekstovi s bloga i kolumne 2015. – 2017.

  • Naklada Ljevak 05/2017.
  • 256 str., meki uvez
  • ISBN 9789533550305
  • Cijena 139.00 kn

U knjizi Jadranke Kosor 'Dan nakon jučer' okupljeni su na jednome mjestu njezini čitani tekstovi s bloga i kolumne pisane za slovenski 'Dnevnik'. Autorica u svojim tekstovima secira našu i svjetsku političku svakodnevicu, baveći se različitim temama – od brzopotezne promjene Vlade RH, preko prava žena (u politici), sjećanja na poginule branitelje i žrtvu Vukovara do aktualnoga problema izbjeglištva i hrvatsko-slovenskih odnosa.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –