Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 21.09.2021.

Predstavljanje knjige Dobrile Zvonarek 'Esperanto vremena'
Održava se
23.09.2021. u 19h

Esperanto vremena (foto: Jesenski i Turk)

Predstavljanje knjige Dobrile Zvonarek "Esperanto vremena" (Jesenski i Turk, 2021.) održat će se u četvrtak 23. rujna u 19 sati u KIC-u (Preradovićeva 5), Zagreb.

Knjigu će predstaviti:
Goran Matović, glumac, scenarist i režiser
Sanja Baković, urednica
Dobrila Zvonarek, autorica

Pred nama je poezija visoke jezične discipline i pedantnosti, s dobro ugođenim omjerom narativnosti i autentične metaforičnosti. Upravo nam ta odmjerenost pjesničkih postupaka nenametljivo pruža ključ za slobodno čitateljsko upisivanje značenja.

"Esperanto vremena" vodi nas kroz putovanje od onog osobnog, od „najosamljenije pjesme“ do univerzalne i tako prirodne želje za usporavanjem da nam ne promakne ono bitno – život sam i sve što ga dubinski oblikuje. Poezija Dobrile Zvonarek priziva ono što je našem vremenu najviše potrebno – dobrotu, blagost i nježnost.

Sanja Baković

Dobrila Zvonarek

Esperanto vremena

  • Jesenski i Turk 09/2021.
  • 79 str., meki uvez
  • ISBN 9789532229417
  • Cijena 69.00 kn

'Esperanto vremena' vodi nas kroz putovanje od onog osobnog, od 'najosamljenije pjesme' do univerzalne i tako prirodne želje za usporavanjem da nam ne promakne ono bitno – život sam i sve što ga dubinski oblikuje. Poezija Dobrile Zvonarek priziva ono što je našem vremenu najviše potrebno – dobrotu, blagost i nježnost. (Sanja Baković)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –