Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 24.05.2016.

Predstavljanje knjige Dražena Katunarića 'Jednoga dana bila je noć'
Održava se
25.05.2016. u 18h

Predstavljanje knjige Dražena Katunarića "Jednoga dana bila je noć : Izabrane i nove pjesme (1983.-2015.)", u izdanju Stajer grafa, održat će se u srijedu 25. svibnja u 18 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).

O knjizi će govoriti: akademik Zvonimir Mrkonjić, akademik Tonko Maroević i dr. sc. Žarko Paić, te u ime nakladnika, Marijana Rukavina. Pjesme će govoriti glumica Marija Šegvić i Dražen Katunarić.
 
Nije pretjerano kazati da Dražen Katunarić vodi svojevrstan lirski dnevnik, da svoju nomadsku narav izaziva na neposredne reakcije pred krajolicima, stvarima i ljudima. Njegovi stihovi uglavnom kreću od doživljenog, viđenog, da bi potom obišli oko motiva, sagledali ga s druge ili treće strane i konačno se usmjerili prema onostranom. U ovom sažetom pregledu njegova već trodesetljetnoga poetskog nastojanja i stvaralačke realizacije pratimo jedan opus koji zauzima vrlo određeno mjesto u novijem hrvatskom pjesništvu, ništa pritom dugujući trendovskim usmjerenjima ili pak grupnim poetikama. (Tonko Maroević)

Dražen Katunarić

Jednoga dana bila je noć : Izabrane i nove pjesme 1983. - 2015.

  • Stajer-graf 11/2015.
  • 216 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789536881543
  • Cijena 150.00 kn

U ovom sažetom pregledu njegova već trodesetljetnoga poetskog nastojanja i stvaralačke realizacije pratimo jedan opus koji zauzima vrlo određeno mjesto u novijem hrvatskom pjesništvu, ništa pritom dugujući trendovskim usmjerenjima ili pak grupnim poetikama. (Tonko Maroević)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –