Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Dražen Katunarić ×

Najava • 14.06.2022.

Tumači poezije: Sedam čileanskih pjesnika hrvatskih korijena

U sklopu niza tribina 'Tumači poezije' u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu održat će se program 'Sedam čileanskih pjesnika hrvatskih korijena'. O sedam uglednih čileanskih pjesnika hrvatskih korijena govorit će Željka Lovrenčić, jedna od najčvršćih spona između Hrvatske i Čilea, te Dražen Katunarić. Moderira: Diana Burazer
Najava • 06.05.2022.

Predstavljanje romana Dražena Katunarića 'Zbogom, pustinjo'

Predstavljanje romana Dražena Katunarića 'Zbogom, pustinjo', u izdanju Sandorfa, održat će se u petak 6. svibnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će govoriti Žarko Paić, Ingrid Šafranek i Zdravko Zima.
Najava • 07.09.2018.

Festival svjetske književnosti 2018. - program za petak 7. rujna

Pogledajte što je na programu Festivala svjetske književnosti 2018. u petak 7. rujna: na Književnoj matineji školarci će se družiti s Koranom Serdarević, u Dvostrukom portretu su Mitko Madžunkov i Dražen Katunarić, održat će se i okrugli stol o Milenijalcima, dok će u dva Razotkrivanja gostovati Ivica Đikić i José Luís Peixoto. U Splitu u Literarnoj ćakuli gostuje Josip Mlakić... a ima još...
Najava • 27.05.2017.

Predstavljanje knjige Dražena Katunarića 'Smiješak Padra Pija'

Predstavljanje knjige Dražena Katunarića 'Smiješak Padra Pija' održat će se na Zagreb Book Festivalu u subotu 27. svibnja na Ljetnoj pozornici Muzeja za umjetnost i obrt. O knjizi će uz autora govoriti Zdravko Zima i Marija Bašić.
Najava • 24.02.2017.

Književna večer s Draženom Katunarićem u Ližnjanu

U knjižnici i književnom svratištu ZVONA i NARI! u petak, 24. veljače gostuje pjesnik, prozaik, prevoditelj, urednik i nakladnik, Dražen Katunarić koji ovu veljaču boravi u Ližnjanu gdje dovršava svoj novi roman.
Vijest • 11.11.2008.

Zbirka pjesama Dražena Katunarića 'Nebo/Zemlja' na francuskom

Zbirka pjesama Dražena Katunarića "Nebo/Zemlja" objavljena je na francuskom jeziku kao "Ciel/Terre" u prijevodu Borke Legras, Fernanda Cambona i Vande Mikšić. Knjigu je izdao jedan od najpoznatijih frankofonih izdavača poezije, belgijski nakladnik "L'Arbre a paroles". Zbirka je 1994. nagrađena nagradom "Tina Ujevića" za najbolju objavljenu zbirku pjesama.
Vijest • 02.10.2007.

Dražen Katunarić na Internacionalnom biennalu poezije u Liėgeu

Dražen Katunarić boravit će na Internacionalnom biennalu poezije u Liėgeu, Belgija, jednoj od najvećih pjesničkih manifestacija u svijetu, koja okuplja više od 300 pjesnika iz sedamdesetak zemalja. Dražen Katunarić će u Liėgeu održati izlaganje o odnosu hrvatske poezije i totalitarizma, te govoriti svoje stihove iz zbirke koja će uskoro biti objavljena na francuskom jeziku.