Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 22.02.2017.

Književna večer s Draženom Katunarićem u Ližnjanu
Održava se
24.02.2017. u 17h

U knjižnici i književnom svratištu ZVONA i NARI! u petak, 24. veljače s početkom u 17 sati gostuje pjesnik, prozaik, prevoditelj, urednik i nakladnik, Dražen Katunarić koji ovu veljaču boravi u Ližnjanu gdje dovršava svoj novi roman.

Rođen 1954. u Zagrebu, Dražen Katunarić objavio je više od 30 knjiga od kojih su mnoge ovjenčane uglednim nagradama kao što su: nagrada Tin Ujević za najbolju knjigu poezije (1994.), nagrada Matice hrvatske (1998.), nagrada Europski krug za književni doprinos europskim vrijednostima (1998.) te red Viteza umjetnosti i književnosti francuskog Ministarstva kulture (1998.). Glavni je urednik časopisa Europski glasnik (izdavač: Hrvatsko društvo pisaca), a zajedno sa suprugom Sandrom vodi nakladničku kuću Litteris.

Pjesme su mu prevođene na bugarski, engleski, francuski, korzički, mađarski, njemački, rumunjski, slovenski i španjolski – najviše na stranicama časopisa: Aujourd’hui poème, Le journal des poètes, Bonanova, Esprit, Europe, Le Croquant, Prometeo, Sodobnost…, ali i kao samostalne zbirke. Uvršten je u antologije suvremene hrvatske poezije. Sudionik je brojnih međunarodnih festivala poezije kao što su: Bastia, Liège, Lodève, Medellin, Trois Rivièrs, Vilenica.

U Ližnjanu ćete kroz razgovor s Draženom saznati zašto voli putovanja i kako ona utječu na njegovo pisanje te zašto je sudbinski vezan za otok Brač, točnije, mjesto Sutivan. Čitat će se ulomci iz njegove najnovije zbirke, antologije cjeloživotnog pjesničkog poslanja pod nazivom "Jednoga dana bila je noć: Izabrane i nove pjesme 1983.-2015." (Zagreb: Stajergraf, 2015.).

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –