Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 25.05.2017.

Predstavljanje knjige Dražena Katunarića 'Smiješak Padra Pija'
Održava se
27.05.2017. u 17h

Predstavljanje knjige Dražena Katunarića "Smiješak Padra Pija" (Hena com, 2017) održat će se na Zagreb Book Festivalu u subotu 27. svibnja u 17 sati na Ljetnoj pozornici Muzeja za umjetnost i obrt.

Knjigu će predstaviti Dražen Katunarić, Zdravko Zima i Marija Bašić.

O romanu:

U romanu "Smiješak Padra Pija" Dražen Katunarić pomalo se odmiče od egzistencijalističke, pesimističke proze garnirane esejizmom koju je dosad pisao, stvorivši zabavno, ali ponovo vrlo sadržajno i slojevito djelo na spoju tradicije i moderniteta. Roman je to izrazite događajnosti, pun obrata, iznenađenja i različitih generacijskih, svjetonazornih i drugih sukoba, čiju kompleksnu strukturu autor gradi prepletanjem dviju radnji povezanih motivom učenja jezika, kao platforme ljubavna približavanja i moguće pustolovine.

Roman tematizira odnos muškarca i žene te polazi od ideje odvojenih ljudskih sudbina koje se, iako ne znaju jedna za drugu, ipak međusobno prožimaju i prepliću po logici prepoznatog znaka i ritma. To je ritam valcera u šest koraka gdje se parovi drže isprepleteno i plešu oko zamišljenog centra sve dok ne označe puni krug na način da prva tri koraka pripadaju jednoj, a druga tri drugoj romanesknoj sudbini koja se na koncu pokazuje jedinstvenom i istom.

Dražen Katunarić

Smiješak Padra Pija

  • Hena com 03/2017.
  • 360 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532591620
  • Cijena 129.00 kn

U romanu 'Smiješak Padra Pija' Dražen Katunarić tematizira odnos muškarca i žene te polazi od ideje odvojenih ljudskih sudbina koje se, iako ne znaju jedna za drugu, ipak međusobno prožimaju i prepliću po logici prepoznatog znaka i ritma. Roman je to izrazite događajnosti, pun obrata, iznenađenja i različitih generacijskih, svjetonazornih i drugih sukoba.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –