Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 20.11.2015.

Predstavljanje knjige 'Dvanaesta kuća' Branke Valentić
Održava se
20.11.2015. u 20h

Složen u najzahtjevnijem dramaturškom ključu današnjice, roman "Dvanaesta kuća" Branke Valentić nalik je na filmske paradigme Alejandra Gonzáleza Iñárritua. I za iskusnog (romano)pisca, ova je dramaturgija krajnje teška, nekima i nesavladiva. Autorica, međutim, tom teškom zadatku dodaje još jednu dimenziju – te četiri priče nastaju u drugoj dimenziji stvarnosti, kao ekstenzija autoričina života i svih njenih iskustava. Pred sobom imamo film. Kako kaže stari dramaturg Clausewitz: najbolja su rješenja ona najjednostavnija, samo je do njih najteže doći. Valentić je to uspjelo. Time je opovrgnula staru seksističku predrasudu o dobrom piscu kao “mozgu s jajima”. Ovo je “mozak s jajnicima”. (Iz recenzije, Boris Rašeta)
 

Predstavljanje knjige "Dvanaesta kuća" (Hena com, 2015) održat će se u petak 20. studenoga u 20 sati u Velvet cafeu u Zagrebu (Dežmanova 9).

O knjizi će govoriti: Boris Rašeta (novinar), Marina Vujčić (urednica) i Branka Valentić (autorica).

Pjesme Julie London pjevat će Lela Kaplowitz uz pratnju Mate Matišića na gitari.

Branka Valentić

Dvanaesta kuća

  • Hena com 11/2015.
  • 222 str., meki uvez
  • ISBN 9789532591149
  • Cijena 119.00 kn

Složen u najzahtjevnijem dramaturškom ključu današnjice, roman 'Dvanaesta kuća' je nalik na filmske paradigme Alejandra Gonzáleza Iñárritua. Četiri se isprva odvojene sudbine u jednom trenutku susreću i zbiva se veliki prasak. Autorica, međutim, tom teškom zadatku dodaje još jednu dimenziju – te četiri priče nastaju u drugoj dimenziji stvarnosti, kao ekstenzija autoričina života i svih njenih iskustava.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –