Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 25.01.2016.

Splitska Bookvica predstavlja Branku Gabrielu Valentić
Održava se
28.01.2016. u 20:30h

U ovotjednoj Bookvici u splitskom klubu Quasimodo publici će svoj roman prvijenac „Dvanaesta kuća“ predstaviti splitsko-zagrebačka novinarka i spisateljica Branka Gabriela Valentić.

Dvanaesta kuća“ (Hena com, 2015.) roman je složene, postmodernističke strukture koji se lako čita, ispisan je lijepim jezikom i protkan humorom. On suptilno balansira na granici između literarnog i stvarnog, poigravajući se konceptom da je u stvarnosti moguće živjeti književnost i obrnuto – da je život sam po sebi jedini pravi predložak za literaturu. U njemu se prepleću četiri životne priče, stvarne koliko i izmišljene, frcaju emocije, događaju neočekivani obrati i dijele lekcije.

Autorica će predstaviti roman, pročitati ulomke iz njega i popričati s voditeljicom Bookvice, Patricijom Vodopijom, o temama koje proizlaze iz romana, o astrologiji i psihoterapiji, književnim ključevima i ladicama, novinarskom i književnom diskursu te aktualnoj kulturno-političkoj situaciji.

Najsretniji posjetitelj ili posjetiteljica dobit će roman „Dvanaesta kuća“ na dar, a u nastavku večeri slušat će se glazba po izboru autorice.
 

Branka Gabriela Valentić rođena je u Njemačkoj, odrasla u Splitu, a više od 25 godina živi i radi u Zagrebu. Majka je dviju kćeri, dugogodišnja novinarka i ravnateljica Hrvatske novinske izvještajne agencije. „Dvanaesta kuća“ njezin je prvi roman, a prethodno je objavila zbirku crtica „Dnevnik jedne mame“, nekoliko kratkih priča i nagrađenu monodramu „Đava ga lipi odnija“.

Branka Valentić

Dvanaesta kuća

  • Hena com 11/2015.
  • 222 str., meki uvez
  • ISBN 9789532591149
  • Cijena 119.00 kn

Složen u najzahtjevnijem dramaturškom ključu današnjice, roman 'Dvanaesta kuća' je nalik na filmske paradigme Alejandra Gonzáleza Iñárritua. Četiri se isprva odvojene sudbine u jednom trenutku susreću i zbiva se veliki prasak. Autorica, međutim, tom teškom zadatku dodaje još jednu dimenziju – te četiri priče nastaju u drugoj dimenziji stvarnosti, kao ekstenzija autoričina života i svih njenih iskustava.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –