Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 30.11.2015.

Predstavljanje knjige 'Hrvatski znanstveni časopisi'
Održava se
02.11.2015. u 11h

Predstavljanje knjige "Hrvatski znanstveni časopisi: Iskustva, gledišta mogućnosti", urednice Ivane Hebrang Grgić (Školska knjiga, 2015) održat će se u srijedu 2. prosinca u 11 sati u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu (Trg maršala Tita 14).

O knjizi će govoriti: recenzenti Damir Boras i Ivica Kostović, Ante Žužul, predsjednik Uprave Školske knjige, Jelka Petrak, predstavnica autora, i urednica knjige Ivana Hebrang Grgić.

Predstavljanje knjige vodit će Slavenka Halačev, urednica u Školskoj knjizi.


Knjiga "Hrvatski znanstveni časopisi: Iskustva, gledišta, mogućnosti" u 14 poglavlja nastoji obraditi temeljna pitanja i probleme s kojima se susreću svi oni koji nastoje osigurati dostupnost i kvalitetu hrvatskih znanstvenih časopisa.

Djelo je podijeljeno u tri tematske cjeline. Prva se bavi organizacijom uredničkog rada – nastoji odgovoriti na neka „teška“ pitanja, objašnjava važnost bibliometrijskih pokazatelja za procjenu kvalitete, progovara o (r)evoluciji časopisa, o financiranju i o mrežnim sustavima za uređivanje. U drugoj su cjelini u središtu pozornosti  autor – autorsko pravo, plagiranje i informacijska pismenost. Treća cjelina na temelju primjera konkretnih časopisa analizira specifičnosti znanstvene komunikacije putem hrvatskih časopisa u različitim znanstvenim područjima.

Hrvatski znanstveni časopisi : Iskustva, gledišta, mogućnosti

  • Školska knjiga 11/2015.
  • 278 str. , tvrdi uvez
  • ISBN 9789530617704
  • Cijena 189.00 kn

Djelo je podijeljeno u tri tematske cjeline, a uredila ga je Ivana Hebrang Grgić. Prva se bavi organizacijom uredničkog rada; u drugoj su cjelini u središtu pozornosti  autor – autorsko pravo, plagiranje i informacijska pismenost; treća cjelina na temelju primjera konkretnih časopisa analizira specifičnosti znanstvene komunikacije putem hrvatskih časopisa u različitim znanstvenim područjima.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –