Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 12.02.2019.

Predstavljanje knjige 'Igra istine' Irene Matijašević
Održava se
14.02.2019. u 18h

Predstavljanje knjige "Igra istine" Irene Matijašević (Hena Com, 2019.) održat će se u četvrtak 14. veljače u 18 sati u Vinyl baru&baru u Zagrebu (Bogovićeva 3).

O knjizi će govoriti: Jagna Pogačnik (književna kritičarka), Marina Vujčić (urednica), Jasna Bilušić (glumica) i Irena Matijašević (autorica).

Poetičan, bolno iskren, ranjiv i na kraju spašen autorski glas neprestance nas uvlači u opojnu, gotovo opipljivu noć i njezine razgovore. U tim se pismima preslaguje svijet. Ali ruža, ona raste, cvjeta i boluje, vene i obnavlja se po nekom svom zakonu i potrebi, ona je izvan ove noći, ali i posve u njoj, toj ruži, koja se kao provodni motiv pojavljuje u ovoj knjizi, baš nitko ništa ne može. U tom je raskoraku i ovaj roman, s jedne strane potresno svjedoči o rasapu veza i odnosa, s druge pak vedro pokazuje moć pisanja, snagu literature, njezin obnoviteljski i iscjeljujući smisao. I staloženo se igra, izmjenama vremena, mjesta, likova, dana i noći, ljubavima i krhotinama.

Ivica Prtenjača

Irena Matijašević

Igra istine

  • Hena com 01/2019.
  • 296 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532592368
  • Cijena 119.00 kn

Novi roman Irene Matijašević 'Igra istine', smiren je, potresan i precizno posložen epistolarni tekst koji se obraća ljudima na posve paradoksalan način – tumači im prošlo, ono što više ne može imati niti kakvu izmjenu ili prenamjenu. S jedne strane potresno svjedoči o rasapu veza i odnosa, s druge pak vedro pokazuje moć pisanja, snagu literature, njezin obnoviteljski i iscjeljujući smisao. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –