Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Irena Matijašević ×

Najava • 03.10.2019.

Poezija u dvorištu: Treći program (Prtenjača, Matijašević)

Program Poezija u dvorištu ugostit će pjesnički dvojac – Irenu Matijašević i Ivicu Prtenjaču. Osim što su oboje pjesnici i prozni pisci, također su i medijski radnici na Hrvatskom radiju gdje uređuju i vode emisije u kojima se može čuti poezija i u kojima se razgovara o poeziji.
Najava • 25.04.2019.

Frakturina večer poezije

Nakladnička kuća Fraktura organizira večer poezije koje će se održati u četvrtak 25. travnja 2019. u 20 sati u dvorani Müller zagrebačkog Kina Europa (Varšavska 3). Predstavit će nove zbirke Josipe Gogić, Miroslava Kirina, Suzane Matić, Lare Mitraković i Davora Šalata.
Najava • 14.02.2019.

Predstavljanje knjige 'Igra istine' Irene Matijašević

Predstavljanje knjige 'Igra istine' Irene Matijašević, održat će se u četvrtak 14. veljače u Vinyl baru&baru u Zagrebu. Uz autoricu o knjizi će govoriti Jagna Pogačnik (književna kritičarka), Marina Vujčić (urednica) i Jasna Bilušić (glumica).
Najava • 21.11.2017.

Književna tribina Što je pisac htio reći, gostuje Irena Matijašević

Književna tribina 'Što je pisac htio reći' prilika je za razgovor o romanu 'Kao kiša', Irene Matijašević. Učinit će to Patricija Horvat, koja će istražiti kako je autorica u ovom romanu suprotstavila dva svijeta – racionalni i digitalni s kaotičnim i astralnim – i kako je u tom procesu prošla ljubav?
Najava • 16.03.2017.

Tribina Sinestezije : Irena Matijašević, Marina Šur Puhlovski i Olja Knežević

Na tribini pod nazivom Crno pismo u Hrvatskom društvu pisaca gostuje Irena Matijašević. U razgovoru u kojem će sudjelovati i Marina Šur Puhlovski i Olja Knežević, bit će riječi o temi traume, nesanice, o prekrajanju povijesnih narativa, odnosno o povezanosti povijesnog narativa, sjećanja i traume, o ljubavi i samoispitivanju.
Najava • 20.07.2014.

Dodjela nagrada za najbolji sonet na Petrarca Festu

U Galeriji SC (Savska 25, Zagreb), u nedjelju 20. srpnja u 19 sati održat će se dosjela nagrada za najbolji sonet Petrarca Festa. Program će voditi Karlo Došen, sonete će čitajti Sara Stanić i Luka Bulović, a na renesansnoj lutnji nastupat će Igor Paro.
Najava • 15.10.2007.

Predstavljanje novih zbirki poezije objavljenih u biblioteci Filter

AGM poziva na predstavljanje novih zbirki poezije objavljenih u biblioteci "Filter"- zbirki "Naizgled" Irene Matijašević i "Jesmo li se za to borili" Marija Kovača. Predstavljanje će se održati u utorak, 16. listopada 2007., u 18 sati u prostoru Galerije Nova u Zagrebu, a zbirke će uz autore predstaviti kritičar Nikola Petković.