Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 09.10.2020.

Predstavljanje knjige Karmele Špoljarić 'Rašomon'
Održava se
09.10.2020. u 18h

Predstavljanje knjige Karmele Špoljarić Rašomon (Hena com, 2020.) održat će se u petak, 9. listopada 2020., u 18 sati u književnom klubu Booksa u Zagrebu (Martićeva 14d).

O knjizi će govoriti: Jadranka Pintarić, književna kritičarka, Jagna Pogačnik, urednica i Karmela Špoljarić, autorica.

Promocija će se održati na otvorenom prostoru u skladu sa smjernicama HZJZ-a.

O romanu:
Rašomon Karmele Špoljarić kao bazu za literarni svijet koji stvara uzima stvarnost. Roman lika, jednog od antijunaka našeg doba, pisan je većim dijelom u drugom licu jednine, kako bi se naglasila njegova odmaknutost, pomaknutost i nemoć, kao posljedica događaja iz prošlosti i sadašnjosti. Premda su svi oni ispripovijedani i filtrirani kroz njegovu svijest 'nadopuna' drugih, onih koji omogućavaju promjenu pripovjedne perspektive i promjenu percepcije istinitosti događaja, samo naglašava tu distanciranost od sebe i svijeta.

Karmela Špoljarić

Rašomon

  • Hena com 05/2020.
  • 160 str., meki uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532592832
  • Cijena 129.00 kn

'Rašomon' Karmele Špoljarić, kao bazu za literarni svijet koji stvara uzima stvarnost. Roman lika, jednog od antijunaka našeg doba, pisan je većim dijelom u drugom licu jednine, kako bi se naglasila njegova odmaknutost, pomaknutost i nemoć, kao posljedica događaja iz prošlosti i sadašnjosti. (Jagna Pogačnik)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –