Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 20.03.2017.

Predstavljanje knjige Katarine Peović Vuković 'Marx u digitalnom dobu'
Održava se
22.03.2017. u 19h

Predstavljanje knjige Katarine Peović Vuković "Marx u digitalnom dobu. Dijalektički materijalizam pred vratima tehnologije" (Durieux, 2016) održat će se u srijedu 22. ožujka u 19 sati u riječkoj Knjižari Ribook (Janeza Trdine 9).

O knjizi govore teoretičar Boris Ružić, urednica knjige Ivana Rogar te autorica Katarina Peović Vuković.

"Marx u digitalnom dobu. Dijalektički materijalizam na vratima tehnologije" knjiga je koja propituje razumijevanje političke emancipacije uz pomoć novih tehnologija. Ona postavlja pitanje: kako nove tehnologije, posebice novi mediji, mogu pridonijeti demokratizaciji društva i emancipaciji manjinskih kultura? Pritom se sustavno i epistemološki precizno obrazlažu temeljna pitanja kao što su: politička emancipacija i emancipacijske politike na internetu, ideologija i njezina refleksija na probleme novih medija, promjene do kojih dolazi u strukturi i karakteru rada u doba kognitarijata, razumijevanje koncepta "virtualnosti".

Katarina Peović Vuković

Marx u digitalnom dobu : Dijalektički materijalizam na vratima tehnologije

  • Durieux 11/2016.
  • 304 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 978–953–188–435–8
  • Cijena 147.00 kn

'Marx u digitalnom dobu' Katarine Peović Vuković knjiga je koja propituje razumijevanje političke emancipacije uz pomoć novih tehnologija. Ona postavlja pitanje: kako nove tehnologije, posebice novi mediji, mogu pridonijeti demokratizaciji društva i emancipaciji manjinskih kultura? 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –