Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 04.11.2008.

Predstavljanje knjige 'Lea ide u Hollywood'
Održava se
05.11.2008.

Predstavljanje knjige "Lea ide u Hollywood" autorice Nine Mimice u izdanju Naklade Baobab, održat će se u srijedu, 5. studenog 2008. u 20:00 sati u Književnom klubu Booksa u Zagrebu.

O knjizi će govoriti izdavačica i urednica Vivijana Radman, teoretičarka književnosti Tatjana Peruško, producentica i glumica Sanja Vejnović, novinarka Snježana Vukić i autorica Nina Mimica.

Ulomke iz knjige, uz autoricu, čitat će glumci Nađa i Filip Nola, a jedan od likova romana (plesačicu sambe na karnevalu u Riju) otjelotvorit će plesačica suvremenog plesa Ana Šaškor.

Na promociji će premijerno biti prikazani ulomci iz filma 'Mathilde' redateljice Nine Mimice, u glavnim ulogama kojeg nastupaju Jeremy Irons i Miki Manojlović. Rad na tom filmu poslužio je kao okosnica romana te su, u tom smislu, Irons i Manojlović likovi iz romana.

Više o knjizi i autorici!

Roman scenaristice i redateljice Nine Mimice za okosnicu radnje ima stvarne događaje sa i oko realizacije njezinog prvog cjelovečernjeg filma "Mathilde". Susreti sa zvijezdama s kojima je surađivala ili je pregovarala o suradnji (Rupert Everett, Gerard Depardieu, Jeremy Irons, Stephane Audran, Goran Bregović, Harvey Keitel i drugi) dogodili su se upravo onako kako su opisani. Ostatak je fikcija.

Autorica Nina Mimica odlično poznaje taj sjajni i mračani svijet, u kojem je živjela i radila 18 godina u Italiji. Nakon što je diplomirala komparativnu književnost i talijanski jezik i književnost u Zagrebu, autorica je kao stipendistica Italije diplomirala režiju na prestižnom Centro Sperimentale u Rimu te radila kao scenaristica i redateljica serija na RAI-u, snimala reklame, dokumentarne i kratke igrane filmove koji su osvajali brojne svjetske nagrade.

Njezin prvi scenarij za cjelovečernji film - 'Mathilde', 2003. talijansko Ministarstvo kulture proglašava Filmom od nacionalne važnosti te Nina dobiva najveću potporu u povijesti talijanske kinematografije za realizaciju prvog filma. 'Mathildu' koproduciraju Italija, Velika Britanija, Njemačka i Španjolska, zvijezde poput Jeremy Ironsa, Harveyja Kaitela, Jeanne Moreau pristaju glumiti u filmu ove debitantice smještenom u Hrvatskoj.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –