Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 22.02.2017.

Predstavljanje knjige Ljiljane Filipović 'Klub krivaca'
Održava se
24.02.2017. u 19:30h

Predstavljanje knjige Ljiljane Filipović "Klub krivaca" (Izdanja Antibarbarus, 2016) održat će se u petak 24. veljače s početkom u 19,30 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).

O knjizi će govoriti: Nadežda Čačinovič, Nataša Govedić, Vili Matula, Ognjen Strpić, urednica Simona Goldstein i autorica Ljiljana Filipović.

Ljiljana Filipović rođena je u Zagrebu (21.1.1951.) gdje je magistrirala, doktorirala i habilitirala na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta. Autorica je nekoliko romana i filozofskih knjiga te desetak radio drama i dvadesetak radio adaptacija. Objavljuje radove koji se tematski bave objašnjenjem kulturoloških fenomena interakcijom filozofije i psihoanalize te je taj interes vodi i prijevodima djela s tog područja.

Urednica je na Trećem programu Hrvatskog radija te izvanredna profesorica na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu gdje predaje izborne kolegije Psihoanaliza dramskog teksta (filozofsko-psihoanalitičku teoriju dramskog teksta) te Film i psihoanaliza.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –