Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 18.06.2018.

Predstavljanje knjige Marine Šur Puhlovski 'Divljakuša'
Održava se
20.06.2018. u 19:30h

Predstavljanje nove knjige Marine Šur Puhlovski "Divljakuša", ovogodišnje dobitnice V.B.Z. nagrade za najbolji neobjavljeni roman, održat će se u srijedu 20. lipnja u 19,30 sati u zagrebačkom Klubu Botaničar (Trg M. Marulića 6).

Knjigu će predstaviti Jadranka Pintarić, Olja R. Knežević, Kristina Kegljen i Marina Šur Puhlovski.

Ulomke iz romana čitat će Dunja Sepčić.

Radnja romana je smještena u sedamdesete godine prošlog stoljeća, a glavna junakinja, porijeklom iz osiromašene obitelji − s bolesnim ocem koji ne zarađuje i dominantnom majkom koja zapravo uvijek štiti interese muškaraca − zaljubljuje se u kolegu sa studija, zatravljena njegovom razbarušenošću i umjetničkim senzibilitetom. Ali, ono što je u početku izgledalo idilično, ubrzo se pretvara u moru, a glavna junakinja postaje žrtva jednog beskrupuloznog osobenjaka, kojeg mora materijalno izdržavati i koji, uza sve drugo, često nestaje bez objašnjenja. Da bi ga se oslobodila, mora se osloboditi ‘zatvora’ u koji su je strpali obitelj, okolina, tradicija, bajke… Mora podivljati.

Marina Šur Puhlovski

Divljakuša

  • V.B.Z. 05/2018.
  • 252 str., meki uvez
  • ISBN 9789535200352

Priča o ljubavi u doba oskudice i o vremenu bez ljubavi. Marina Šur Puhlovski u 'Divljakuši' glasom svoje junakinje/pripovjedačice uvjerljivo ostvaruje dojam zbiljskog, nepredvidivog života svakodnevnim jezikom – ne izmišljenim, lažnim, nego onim koji sam svjedoči ljepote i okrutnosti ljudske zbilje.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –