Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 29.10.2008.

Predstavljanje knjige Natalie Angier 'Žena : Intimna geografija'
Održava se
30.10.2008.

Predstavljanje knjige Natalie Angier “ŽENA : Intimna geografija”, održat će se u četvrtak, 30. listopada 2008. u 19:00 sati u Makronova centaru u Zagrebu (Ilica 72/I).

Gošće:
Jadranka Boban Pejić, autorica koncepta ‘Cjelovito zdravlje žene’ u Makronovi
Željka Jelavić, etnologinja, Etnografski muzej
Nataša Ozmec, urednica knjige

Nakladnička kuća Planetopija predstavlja svjetski bestseler i sada već klasik među knjigama napisanih u slavu ženskog tijela  - knjigu “ŽENA : Intimna geografija” Natalie Angier, fantaziju o ženskom tijelu i umu.
 
Ova je knjiga napisana u slavu ženskoga tijela - njegove anatomije, kemije, evolucije i njegova veselja... To je knjiga o onome što tradicionalno povezujemo s predodžbom žene - maternici, jajašcu, grudima, krvi, svemoćnom klitorisu - i onome što ne povezujemo - pokretljivosti, snazi, agresiji i bijesu.

Natalie Angier, znanstveni pisac za New York Times i dobitnica Pulitzerove nagrade, svojim osebujnim i inteligentnim stilom otkriva nam najveću enigmu evolucije - žensko tijelo. Ogolila je pred nama žensko tijelo – palaču u kojoj živimo sve ove godine – kako bismo shvatili svoje strahove, ali i slavili njegovu ljepotu i moć. Opisujući eksplicitno, duhovito i nadahnuto sve ono što čini ženu - od organa do orgazma, natjerat će vas da se zapitate, potvrdno kimate glavom, zgrozite, rasplačete, nasmijete i oduševite.

Ako je “Žensko tijelo, ženska mudrost” Biblija za žene, ova je knjiga njihov Shakespeare.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –