Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 03.11.2014.

Lucie Joubert predstavlja svoju knjigu 'S onu stranu dječjih kolica'
Održava se
04.11.2014.

Kanadska autorica Lucie Joubert predstavit će svoju knjigu "S onu stranu dječjih kolica : Pogled iz drugog kuta na majčinstvo i opčinjenost njime" (ArTresor naklada, 2014) u utorak 4. studenoga u 18 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).

Uz autoricu knjigu će predstaviti Andrea Feldman i Željka Jelavić, a pozdravnu riječ uputit će veleposlanica Kanade gđa Louise LaRocque.

S onu stranu dječjih kolica otvoreno je i polemičko razmišljanje žene koja je odlučila reći "ne" majčinstvu, jer nikada nije poželjela imati djecu. Ovu duboko osobnu odluku na različite načine preispituju svi: od nje same, njene obitelji i prijatelja, do radnog okruženja, medija i politike. Ta je odluka čudna i neshvatljiva, jer imati djecu smatra se najvećom srećom i najvažnijim poslanjem žene. Žena koja svoje životno poslanje odbija ili u njemu ne uživa suočena je s nerazumijevanjem, neprihvaćanjem, osudom. U društvu koje slavi majčinstvo, gdje je mjesto za ne-majke, za ne-roditelje?

U ovoj nagrađenoj knjizi kanadska autorica Lucie Joubert odlučno govori o pritiscima i pokušajima suvremenog društva da se žene izvede na pravi put, a istodobno ukazuje na činjenicu da pravi put nije za svakoga isti.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –