Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 12.11.2007.

Promocija knjige 'Povijesno gledamo : Razgovori s povjesničarima'
Održava se
14.11.2007.

Promocija knjige Andree Feldman «Povijesno gledamo : Razgovori s povjesničarima» (Izdanja Antibarbarus, 2007.), održati će se u srijedu 14. studenog 2007. u 20 sati, u dvorani MMC-a (multi medijalnog centra) u Muzeju Mimara u Zagrebu (Rooseveltov trg 5).    

O knjizi će govoriti:  

prof. dr. Nadežda Čačinovič,
prof. dr. Damir Agičić,
te autorica Andrea Feldman      


O knjizi:  

«Povijesno gledamo : Razgovori s povjesničarima» je zbirka razgovora sa svjetski poznatim povjesničarkama i povjesničarima u kojoj ćete saznati: kada su žene počele nositi hlače na Sveučilištu Stanford? Tko je i na koji način i bez mature postao redoviti profesor političkih znanosti na Sveučilištu Yale?  Kakva je uloga škopaca u ruskoj povijesti? Što najveći živi litavski pjesnik misli o Albaniji? Kako su građani Istočnog Berlina okupacijom zgrade spasili Stasijeve arhive od uništenja?  

Povjesničarka Andrea Feldman upoznaje hrvatsku znanstvenu i kulturnu javnost s djelatnošću dvanaest utjecajnih svjetskih povjesničara i povjesničarki. Knjiga koja će studente povijesti i drugih humanističkih disciplina uputiti u razmišljanja i intelektualna ishodišta nekih od najvažnijih povjesničara i povjesničarki današnjice, poslužit će i kao svojevrsni uvod u metodologiju suvremene povijesne znanosti.  

Pisana jasnim i preglednim stilom, knjiga pruža uvid u stanje svjetske historiografije danas i daje pregled izuzetnih autorskih osobnosti, koje su svaka u svom području iznimno utjecale na razvoj suvremene svjetske historiografije.  

Više o autorici - Andrea Feldman

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –