Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 30.01.2019.

Predstavljanje knjige 'Povijest Golog otoka' Martina Previšića
Održava se
07.02.2019. u 19h

Predstavljanje knjige "Povijest Golog otoka" Martina Previšića (Fraktura, 2019) održat će se u četvrtak, 7. veljače u 19 sati u Novinarskom domu u Zagrebu (Perkovčeva 2).
 
Uz autora o knjizi će govoriti dr. sc. Ivo Banac, red. prof., dr. Aleksandar Jakir, red. prof., i dr. sc. Ivica Šute, izv. prof., a razgovor će moderirati glavni urednik Frakture Seid Serdarević.
  
"Povijest Golog otoka" Martina Previšića objektivni je prikaz jedne od najkontroverznijih epizoda naše povijesti 20. stoljeća. Ovo je prva cjelovita studija logora na Golom otoku koja se temelji na mnogobrojnim dokumentima iz Udbinih arhiva kao i nizu svjedočanstava bivših logoraša. U knjizi je Previšić uspio spojiti znanstvenu preciznost historičara s talentom pripovjedača, osjećajem za pojedinca i njegove dileme, izazove vremena i tragediju ideologije.  

Martin Previšić

Povijest Golog otoka

  • Fraktura 01/2019.
  • 640 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532669886
  • Cijena 249.00 kn

'Povijest Golog otoka' Martina Previšića objektivni je prikaz i prva cjelovita studija logora na Golom otoku koja se temelji na mnogobrojnim dokumentima iz Udbinih arhiva kao i nizu svjedočanstava bivših logoraša. Previšić je uspio spojiti znanstvenu preciznost historičara s talentom pripovjedača, osjećajem za pojedinca i njegove dileme, izazove vremena i tragediju ideologije.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –