Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 23.10.2019.

Predstavljanje knjige Slavka Goldsteina 'Proslovi za bolju zemlju'
Održava se
28.10.2019. u 19h

Predstavljanje knjige Slavka Goldsteina "Proslovi za bolju zemlju" održat će se u ponedjeljak, 28. listopada u 19 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih (Teslina 7, Zagreb).
 
O knjizi će govoriti Vesna Pusić, Ivica Đikić, Boris Pavelić, Ivo Goldstein i Seid Serdarević.

Slavko Goldstein bio je urednik, publicist, izdavač, povjesničar, leksikograf, novinar, scenarist, režiser, političar, židovski aktivist, no prije svega bio je humanist. Od mladosti do smrti dosljedno je brinuo za opće interese, pretpostavljajući ih vlastitima. Bio je predan demokratskim vrijednostima, bio je u opoziciji autokratima i tiranima, prezirao je nacionaliste i šoviniste.
  
Iz golema opusa Slavka Goldsteina priređivači i urednici "Proslova za bolju zemlju" Boris Pavelić i Ivo Goldstein izabrali su tekstove koji protokom vremena nisu izgubili na zanimljivosti, pa ni aktualnosti.
  
"Proslovi za bolju zemlju" obuhvaćaju tekstove od Partizanskoga dnevnika iz 1943. koje zapisuje mladić sa širokim krugom interesa, budući intelektualac, pa sve do prvih poglavlja Goldsteinove posljednje, nikad dovršene knjige. Svi tekstovi u knjizi, čak i izvadak iz opširnog dosjea koji je Služba državne sigurnosti vodila o Slavku Goldsteinu, pokazuju nam intelektualca uvijek spremnoga govoriti istinu, znatiželjnoga da razumije ne samo vlastitu zemlju već i čitav svijet, čovjeka beskompromisnog u želji da se stalno i iznova bori za pravednije društvo i svijet, mislioca koji želi da i njegova domovina dosljedno.

Slavko Goldstein

Proslovi za bolju zemlju

  • Fraktura 10/2019.
  • 424 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533581651
  • Cijena 179.00 kn

Iz golema opusa Slavka Goldsteina priređivači i urednici Boris Pavelić i Ivo Goldstein izabrali su tekstove koji protokom vremena nisu izgubili na zanimljivosti, pa ni aktualnosti. 'Proslovi za bolju zemlju' obuhvaćaju tekstove od Partizanskoga dnevnika iz 1943. koje zapisuje mladić sa širokim krugom interesa, budući intelektualac, pa sve do prvih poglavlja Goldsteinove posljednje, nikad dovršene knjige.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –