Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 16.11.2021.

Predstavljanje knjige Srećka Puliga 'Teorija prakse'
Održava se
17.11.2021. u 18h

Predstavljanje knjige Srećka Puliga "Teorija prakse : Eseji o ideologiji, kulturi i društvenoj strukturi" (Sandorf, 2021) održat će se u srijedu 17. studenog u 18 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5). 

Uz autora, knjigu će uživo predstaviti ekonomski povjesničar Dimitrije Birač i politolog Tonči Kursar, a videovezom iz Ljubljane će sudjelovati sociolozi Rastko Močnik i Marko Kržan.

"Knjiga Eseji o ideologiji, kulturi i društvenoj strukturi znanstveno je djelo kompleksnog analitičkog zahvata s pozicija širokih, utemeljenih, logičnih, kompleksnih i, što je najvažnije, dinamičkih i dijalektičkih zasada marksizma iz sva tri stoljeća koje obuhvaća taj teorijsko-analitički pravac. Pisana kao obuhvatna društvena analiza hrvatske društvene stvarnosti kasnog 20. i prvih desetljeća 21. stoljeća ona i obuhvaća i nadilazi žanrovske okvire društvene analitike s pripadajućim teorijskim aparatom, kritičkih eseja o suvremenosti, prakse pisanja informativno-polemičkih feljtona, kompendijske namjere jednog autorefleksivnog metodološkog priručnika te sasvim akademske namjere upućivanja na opsežnu bibliografiju." (iz recenzije Borisa Koromana)


Sukladno odlukama civilne zaštite RH od 12.11.2021., u prostore Knjižnica grada Zagreba dozvoljen je ulazak uz predočenje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju, odnosno testiranju.

Srećko Pulig

Teorija prakse : Eseji o ideologiji, kulturi i društvenoj strukturi

  • Sandorf 07/2021.
  • 191 str., meki uvez
  • ISBN 9789533513423
  • Cijena 165.00 kn

Tekstovi Srećka Puliga okupljeni u knjizi 'Teorija prakse : Eseji o ideologiji, kulturi i društvenoj strukturi' bave se ideološkim i društvenim pitanjima, iz naglašeno lijeve pozicije, što je za one koji poznaju Puligov rad sasvim očekivan rakurs. Puligova razmišljanja su britka i zaigrana, i nude lucidne uvide svima zainteresiranima za područja 'ideologije, kulture i društvene strukture'.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –