Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 20.11.2018.

Predstavljanje knjige 'Tema TMB' Sanje Knežević - OTKAZANO

PREDSTAVLJANJE SE OTKAZUJE! 

Poštovani, zbog osobnih razloga otkazuje se predstavljanje knjige "Tema TMB"! Hvala na razumijevanju.

Organizatori tribine

***

Predstavljanje knjige "Tema TMB : Odabrane studije, članci i eseji o umjetničkom stvaralaštvu Tomislava Marijana Bilosnića" autorice Sanje Knežević (Naklada Ljevak, 2018) održat će se u subotu 24. studenog u 12 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).

O knjizi govore: Željka Lovrenčić, Tin Lemac, Nives Tomašević i autorica.

Knjiga "Tema TMB" predstavlja spoj vrsne esejistike, pojedinih književnoznanstvenih uvida i razvidne strukture koja opusu Tomislava Marijana Bilosnića prilazi na razini cjeline nastojeći odgonetnuti njegove razvojne putanje i sustvarajuće silnice među raznorodnim diskurzivnim poljima. Ono što plijeni pažnju Kneževićkin je esejistički stil koji ne prelazi u puke impresionističke pasaže, već zadržava poetičku ravnotežu književnoznanstvenog uvida i njegove posvemašnje književnoumjetničke obrade koja je svoje mjesto pronašla i u knjizi Mediteranski tekst hrvatskog pjesništva. Ne odustajući od smisla za lijepu riječ i smjelu esejističnost, Sanja Knežević proširuje određene znanstvene uvide o Bilosnićevu stvaralaštvu u nekim esejima te pokazuje veliku naklonjenost prema izabranoj temi što je spoj istraživačke i životne strasti. Taj interpretativni novum veoma je važan za knjigu jer on daje na njezinoj znanstvenoj težini. - Tin Lemac

Sanja Knežević

Tema TMB : Odabrane studije, članci i eseji o umjetničkom stvaralaštvu Tomislava Marijana Bilosnića

  • Naklada Ljevak 04/2018.
  • 247 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533551746
  • Cijena 139.00 kn

Knjiga 'Tema TMB' sanje Knežević predstavlja spoj vrsne esejistike, pojedinih književnoznanstvenih uvida i razvidne strukture koja opusu Tomislava Marijana Bilosnića prilazi na razini cjeline nastojeći odgonetnuti njegove razvojne putanje i sustvarajuće silnice među raznorodnim diskurzivnim poljima.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –