Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 18.06.2008.

Predstavljanje knjige 'Trebotić : U zrcalu kritike, 1968. - 2008.'
Održava se
19.06.2008.

Predstavljanje knjige "Trebotić : U zrcalu kritike, 1968. - 2008.", održat će se u četvrtak, 19. lipnja 2008. u 11:30 sati u foyeru HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Sudjeluju:

IGOR ZIDIĆ
MATKO TREBOTIĆ
LILIJANA DOMIĆ


Matko Trebotić (Milna na Braču, 1935), mediteranski epikurejac, slikar mediteranskoga svjetla, dalmatinskih i duhovnih pejzaža, strastveni majstor erotskih crteža, začudnih instalacija, scenografija i knjižnih ilustracija, izgradio je svoj umjetnički svijet na temeljima mladenačke ostrašćenosti Vidovićevim i anonimnim zavjetnim slikama, radovima Plančića, Kleea i napose, djelima svojega prijatelja Beuysa.
 
Trebotićev rad likovna je kritika zarana zamijetila i sustavno pratila, o čemi svjedoči i ovaj zbornik kritičkih tekstova posvećenih Trebotićevu četrdesetgodišnjemu radu za koji je je još davne 1976. Veselko Tenžera pronašao tri temeljnna obilježja: očaranost prizorom, preciznost u svjedočenju i radosna pretjerivanja u slobodi.

Knjiga sadrži 70 višebojnih i jedna c/b ilustracija, ilustracije i na unutrašnjim stranama omotnoga lista, imensko kazalo i bilješku o izvorima.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –