Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 19.10.2018.

Predstavljanje knjige 'Vatra i smrt - Spaljivanje u arheologiji i antropologiji'
Održava se
23.10.2018. u 13h

Predstavljanje knjige "Vatra i smrt : Spaljivanje u arheologiji i antropologiji" autorica Petre Rajić Šikanjić i Zrinke Premužić (Medicinska naklada, 2018), održat će se u utorak, 23. listopada u 13 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).

Na predstavljanju će govoriti: Željka Bedić i Daria Ložnjak Dizdar (recenzentice); Petra Rajić Šikanjić i Zrinka Premužić (autorice), te u ime Medicinske naklade, Anđa Raić.

Priručnik "Vatra i smrt" bavi se ljudskim spaljenim ostatcima pronađenima u arheološkom kontekstu iz perspektive arheologije i antropologije, a koncentriran je na ostatke pronađene prvenstveno na području Europe, a ponekad i šire. Priručnik je podijeljen na četiri dijela: Kremiranje, Analiza kremiranih ostataka, Primjeri analize spaljenih ostataka iz arheološkog konteksta i Mali rječnik termina. Svaki dio zamišljen je kao zasebna cjelina koja se može čitati samostalno, no svi dijelovi zajedno daju potpun uvid u spaljivanje kao jedan od vrlo čestih načina odlaganja pokojnikovih ostataka tijekom prošlosti.

Zainteresirani će posjetitelji knjigu moći kupiti po promotivnoj cijeni.

Petra Rajić Šikanjić Zrinka Premužić

Vatra i smrt : Spaljivanje u arheologiji i antropologiji

  • Medicinska naklada 10/2018.
  • 116 str., meki uvez
  • ISBN 9789531768238
  • Cijena 126.00 kn

Priručnik 'Vatra i smrt : Spaljivanje u arheologiji i antropologiji' bavi se ljudskim spaljenim ostatcima pronađenima u arheološkom kontekstu iz perspektive arheologije i antropologije, a koncentriran je na ostatke pronađene prvenstveno na području Europe, a ponekad i šire. Priručnik je podijeljen na četiri dijela: Kremiranje, Analiza kremiranih ostataka, Primjeri analize spaljenih ostataka iz arheološkog konteksta i Mali rječnik termina.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –