Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 26.02.2018.

Predstavljanje knjige za djecu 'Svaka je mrvica važna' Marice Milčec
Održava se
27.02.2018. u 17h

Predstavljanje knjige "Svaka je mrvica važna : 120 priča za djecu" Marice Milčec, u izdanju Školske knjige, održat će se u utorak 27. veljače u 17 sati u Velikoj dvorani Školske knjige u Zagrebu (Masarykova 28).

O knjizi će govoriti direktorica školskog programa Školske knjige Matilda Bulić, ilustratorica Branka Hollingsworth Nara, recenzentica Željka Horvat-Vukelja, urednica Snježana Marić i autorica Marica Milčec.

Priče će kazivati autorica i glumac Drame zagrebačkog HNK Mislav Čavajda.

Priče su u ovoj knjizi tematski razvrstane tako da slijede izmjenu godišnjih doba i redanje blagdana, praznika i važnih dana u godini. To će roditeljima, odgojiteljima i učiteljima pomoći da se lakše snađu kada djeci budu željeli ponuditi neku od 120 priča, ali ta struktura i nije toliko važna – knjiga se može čitati od sredine ili skraja, svejedno, jer svaka je priča zaokružena, samostalna cjelina. U svakoj su priči novi junaci, s novim imenima i novim problemima i doživljajima. Najčešće su to problemi s kojima se susreću djeca u svakidašnjem životu i odrastanju, ali mnogo je priča posvećeno i vremenskim prilikama, izmjeni godišnjih doba, zaštiti prirode, recikliranju, prehrambenom lancu, povezanosti života u svemiru.

Nakon predstavljanja zainteresirani će posjetitelji moći kupiti knjigu po prigodnoj cijeni.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –