Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 21.11.2006.

PREDSTAVLJANJE: Libra Libera
Održava se
23.11.2006.

U zagrebačkoj Knjižnici Ivana Gorana Kovačića, Ulica grada Vukovara 35, u četvrtak 23. studenog 2006. u 19 sati održat će se predstavljanje 18. broja "Libre Libere", časopisa za književnost i drugo. U novom broju "Libra Libera" donosi: Seks bez spolnih organa, Umjetnost kao igra, Ryû Murakami - Kako je Japan postao kinky, Vampirizam u seksu, društvu, medijima, komunikaciji i metafizici, a predstaviti će je urednici Katarina Peović Vuković i Zoran Roško.

U novom broju časopisa "Libra Libera" čitajte tematske blokove: Seks bez spolnih organa, Umjetnost kao igra, Ryu Murakami - Kako je Japan postao kinky, Vampirizam u seksu, društvu, medijima, komunikaciji i metafizici.

* SEKS BEZ SPOLNIH ORGANA: Kolonizacija naše seksualne mašte nikada ne uspijeva potpuno. Postoje junaci koji uspijevaju ostati neukaljani i prepoznavati seksualni potencijal gotovo svega. U Libri čitaj kako izgleda seks onih koji ne dopuštaju da se seksualnost parohijalno ograniči na seksualne organe i konvencionalne tjelesne erogene zone. Mrtvo i živo, mesnato i plastično, mehaničko i organsko - sve je za njih uzbudljivo i seksi. Oni jebu sve što stoji i što se miče, sve što je zbiljsko i izmaštano, sve lijepo i ogavno te sve između.

* UMJETNOST KAO IGRA: Libra predstavlja umjetnička djela između estetske komunikacije i društvenog djelovanja. Dieter Buchhart, Anna Karina Hofbauer i Florian Rötzer pišu o gledateljevoj odgovornosti, djelu kao strukturi i računalnim igrama kao umjetničkoj formi kolaboratora, suigrača i sudionika.

* RYŪ MURAKAMI/ KAKO JE JAPAN POSTAO KINKY: Čitajte ulomke romana Gotovo prozirno plavo i Beba iz pretinca jednog od najdekadentnijih mladih japanskih autora koji je slavu stekao scenarijima za filmove «Tokyo decadence» i «Audicija». Murakami je htio dokumentirati kako stvari idu predaleko, da je postmoderna čista dezorijentacija, a Japan njen pokusni kunić, da ćemo svi završiti u Toxitownu sa žicom koja strši iz naših guzica...

* VAMPIRIZAM U SEKSU, DRUŠTVU, MEDIJIMA, KOMUNIKACIJI I METAFIZICI: Zadovolji žudnju za krvlju! Pročitaj priče Lejle Kalamujić, Jesusa Quintane, Mihaele Pavlović, Helene Burić, Dalibora Jurišića i Bojana Sudarevića koje su odabrane na Librinom natječaju. Priče se bave nečim što lebdi između života i smrti, hrani strast, nadvremenost, fatalno dobro i zlo, sentimentalnost, nadjeva logiku kiča, hibridnosti i ontološkog stanja ni vrit ni mimo....

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –